Haberler

"Ibm Dünyanın En Değerli İkinci Şirketi"

IBM Türk Limited Şirketi Genel Sektör Bölüm Müdürü Murat Tozan, son 15 yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık yazılım yatırımı yaptıklarını belirterek, IBM'in Coca Cola'nın ardından ikinci sırada geldiğini söyledi.

IBM Türk Limited Şirketi Genel Sektör Bölüm Müdürü Murat Tozan, son 15 yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık yazılım yatırımı yaptıklarını belirterek, IBM'in Coca Cola'nın ardından ikinci sırada geldiğini söyledi.

IBM Türk Limited Şirketi; İstanbul, Ankara, İzmir'in ardından Bursa'da 4'üncü ofisinin açılışı sebebiyle Çelik Palas Otel'de toplantı gerçekleştirdi. IBM Türk Limited Şirketi Genel Sektör Bölüm Müdürü Murat Tozan, Bursa'daki varlıklarını paydaşlara duyurmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini dile getirdi.

Faaliyet gösterdikleri sektörde inovasyonun zorunlu olduğunu ifade eden Tozan, bu konuda da önemli bir yere sahip olduklarını ifade etti. Üst düzey yöneticilerle 2 senede bir anket yaptıklarını ve geçen yıl bin 700 CEO'ya bunu uyguladıklarını hatırlatan Tozan, şirketlerin varlıklarını sürdürebilmeleri ve ileri gitmeleri için en önemli parametre olarak teknolojinin ilk sırada olduğuna işaret ettiklerini açıkladı.

IBM'in yatırımlarının temelde hizmet ve yazılım alanında olduğunu belirten Tozan, son 15 yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık yazılım yatırımı yaptıklarını kaydetti. IBM'in çok büyük değişim gösterdiğine de işaret eden Tozan, firmanın Coca Cola'nın ardından ikinci sırada geldiğini söyledi. Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada sahip olduğu güç ve inovasyon kabiliyeti ile daha iyi bir yeri hak ettiğini söyleyen Tozan, "Bu anlamda önümüzdeki birkaç sene içerisinde sadece Türkiye'de değil, dünyaya örnek olabilecek birtakım çalışmaları yapmak için çok istekliyiz. Bu anlamda IBM'in dünya üzerindeki 10 laboratuvarında kullanılabilecek teknolojiyi de getirebilirsek lider şirketler, kurumlar, üniversitelerle Bursa'da IBM Türk olarak üzerimize düşeni yapmış olacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Murat Tozan Coca Cola Ibm Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title