Haberler

Hong Kong Mahkemesi, Cem Uzan'ın Hesaplarını Dondurdu

Güncelleme:

Uzan Ailesi'ne ait şirket ve ortaklıkların olduğunu tespit eden Hong Kong mahkemesi, şirketlerin hesaplarını dondurma kararı aldı.

Türkiye' ye karşı açtığı tüm davaları kaybeden Cem Uzan'ın zulası Uzakdoğu'da çıktı. Finansın Asya'daki başkenti olarak bilinen Hong Kong'da, Cem Uzan'ın milyar dolarla ifade edilen varlığı olduğu belirlendi.

20 KİŞİ HAKKINDA YARGILAMA KARARI

Hong Kong yerel mahkemesi, ülkede Uzan Ailesi'ne ait şirket ve ortaklıkların olduğunu tespit etti. Hong Kong yerel mahkemesi yargıcı Kevin Zervos, Motorola'nın peşine düştüğü Uzan Ailesi'ndeki alacakları için dava açıldığını, bununla ilgili bazı şirketler ve 20 kişi hakkında yargılama kararı aldıklarını açıkladı.

3 ŞİRKETİN HESAPLARI DONDURULDU

Sabah gazetesinin haberine göre; yargıç Kervos, Cem Uzan, Hakan Uzan, Kemal Uzan, Ayşegül Uzan'ın dışında işbirliği olduğu tespit edilen Hong Konglu iş kadını Phyllis Kwong Ka-yin ile İngiliz işadamı Colin Alan Cook'un da yargılanmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Hong Kong'da faaliyette olan HPF Private Investment Fund, AA Capital Investments ile Hijaz Investments Hong Kong adlı 3 şirketin de hesaplarını Uzanlar ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle dondurma kararı aldı. Uzan Ailesi'nin Hong Kong'da gayrimenkullerinin de olduğu belirtiliyor.

UZAN "ÖZEL HAYATA MÜDAHALE" DEDİ

Hesapları dondurulan firmalar arasında en dikkat çekeni ise sermayesi 10 milyon dolar olan HPF Private Investment Fund. Hong Kong menşeli fonun 2012'de yaptığı bir satın alma dikkat çekiyor. Fon, Uzanlar'ın saklandığı öne sürülen Ürdün'deki Jordan Dubai Capital'in tamamını 130 milyon dolara satın almıştı. Ürdünlü şirketin satıldığı Hong Konglu firmanın sahibi ise mahkemede yargılanacak olan iş kadını Phyllis Kwong Ka-yin görünüyor. Cem Uzan ise dava kapsamında yargıç Zervos'a gönderdiği belgede, "HPF Hong Kong menşeli şirkettir. Yapılan araştırma ve incelemeler özel hayatın gizliliğine illegal müdahaledir" dedi.

İSTİHBARAT TOPLAMA YETKİSİ ALDI

Uzanlar'dan2.5 milyar dolar alacağı olduğunu belirten Motorala, bunun peşine düşmüştü. Telekomünikasyon devi geçen yılın sonunda "Alacağımı tahsil edemedim" diyerek ABD yargısından Uzanlar'ın dünya genelindeki mal varlığını araştırmak için 'istihbarat toplama' yetkisi almıştı. Motorola, bu yetkiyle Uzanlar ile ilişkisi olan şirketlerin aile üyeleriyle yaptığı e-mail yazışmalarını dahi ele geçirme yetkisine sahip olmuştu. Bu çerçevede, şirket, Google, Microsoft, Yahoo, AOL gibi firmalarla işbirliği yapmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kemal Uzan Hong Kong Motorola Cem Uzan Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (35)

adana01asd345@hotmail.com:

tayyipi görüyor gibiyim bu adama baktıkça

42
39
yanıtYanıtla
KADİHANkadirhanguler@mynet.com:

AZ KALDI CEM UZAN, YANINA AYDIN DOĞAN DA GELİYOR BU ÜLKENİN EKMEĞİNİ YİYEN BU ÜLKEYE İHANET EDEMEZ. DOĞAN GRUBU ÇOK YANLIŞ YAPTIN BI DEVLETE DİK DURMADIN AMA 30 MARTDAN SONRA GİDECEK YERİN DE KALMADI.

37
21
yanıtYanıtla
zaferz.destek@gmail.com:

aynı tepkiyi milletvekili evlatları içinde bekliyoruz. Herkes yargılansın, herkes sorgulansın. İnsanları Kayırmayın. Slogana gelince esip gürlüyorsunuz. söz konusu ustanız olunca işinize gelmiyor.

yanıt0
yanıt0
ANTİ MASALsel.baba@hotmail.com:

Türkiye de tek hırsız bumuydu? Genç partiyi kurup AKP ye rakip olduğu için üstüne gittiler hemde diğer hırsızları örtbas ettiler.Aynı şey marmara depremindede olmuştu bir iki mütahidi suçladılar diğerleri sıvıştırıldı HER YER YALAN HER YER MASAL

24
29
yanıtYanıtla
yilmazyrahat@hotmail.com:

sen ve senin gibiler goz var gormezler dogruyu asla konusmazlar uzan lar talan etti devleti milleti hala konustuguna bak bee

yanıt0
yanıt0
zaferz.destek@mail.com:

@yılmaz trolleme, bekleme yapma yürü hadi.

yanıt0
yanıt0
ANTİ MASALsel.baba@hotmail.com:

Ben ne demişim siz ne diyorsunuz :D bu adamı savunmuşa benziyormuyum ?aziz nesin haklı galiba :( birde turuncuya basmışlar yav önce okuduğunuzu anlayın

yanıt0
yanıt0
KAYSERİLİrmkaraman38@hotmail.com:

ZAMANIN DA UZANA DA KUMPAS YAPANLAR BU IKTIDARDI. YARGILAYAMADILAR YURT DISINA GIDINCE ARKASINDAN GIYABEN YARGILAMA YAPTILAR.. ..O DA TAYYIPA KARSI MUHALEFET BIR PARTI IDI.. BUGUNE KADAR HEP KENDINE MUHALEFET OLAN PARTILERE AYNI MUAMELE OLMADIMI.

23
22
yanıtYanıtla
cevdetcemalbilimer@hotmail.com:

uzan dediginiz adam motorolayı dolandırmıs olabilir bunun yanında soyle bir gercek varki uzanlar yatırımlarının hepsini ulkesine yapmıs binlerce insana isdihtam saglamıstı dogruya dogru

30
14
yanıtYanıtla
ANTİKA MHP Lİ....ssdsd@hotmail.com:

Başbakan olacak adamdın be...Nur yüzlü güzel insan :D

15
25
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title