Haberler

3. Köprü Yoluna AVM ve Oteller Yapılabilecek

Güncelleme:

Meclis'ten geçirilen torba yasayla 3. köprü güzergahındaki Kuzey Ormanları'na yapılaşmaya izin verildiği ortaya çıktı.

İstanbul Kuzey Ormanları'ndan geçen üçüncü köprünün bağlantı yollarına otel, restoran ve AVM yapılması için Torba Yasa ile TBMM'den geçen bir madde ortaya çıktı.

1 MART'DA YASALAŞTI

1 Mart 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanan, Torba Yasa'da Orman Kanunu'nun Ek 9'uncu maddesine bir fıkra eklendi. Bu fıkraya göre, karayolları sınır çizgisi içindeki ormanlık alanlarda yap-işlet-devret modeliyle yapılan tesislerden herhangi bir bedel alınmayacak.

PARA GETİREN TESİS YAPACAKLAR

Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, söz konusu düzenlemeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Bu maddeyle, gelir getirici ve kalıcı olan bölgeleri yandaşlarına vermek için yol açacaklar. Ormanlar tahrip edilerek 3. Köprü ve Körfez geçişlerinde otel, benzin istasyonu, restoran gibi para getiren bu tür yapıları çokça göreceğiz" diye konuştu.

"ORMAN İÇİNE İNŞAA EDİLECEK"

Devlete alımlarda birçok kurum için Kamu İhale Kanunu'nun 100'ün üzerinde değişiklikle devreden çıkarıldığını kaydeden Demiröz, "Bu maddeyle, Körfez, 3. Havalimanı ve 3. Köprü yollarında yapılacak tesisler ihaleyi alan kişilere verilecek. Orman içine yapılan bu tesislere vatandaşlar da para ödeyerek girecekler. Hukuka saygı gösterilmeden kanunla yandaşlara yol açılıyor."

"ORMAN TAHRİP EDİLİYOR"

Orman Mühendisleri Odası Başkanı Ali Küçükaydın Anayasa'nın 169. Maddesi ve Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı çıkarılan kanunlarla ormanların tahribine devam edildiğini söyledi.

"RANTA İZİN ÇIKTI"

30 Mart 2014 mahalli seçimler ve tapelerin gölgesinde TBMM'den geçirilen Torba Yasa'nın rantın önünü açtığını dile getiren Küçükaydın, herhangi bir bedel alınmadan Anayasa'ya aykırı olarak kamu kurumu adı altında rantiyeye izin verilmesinin önünün açıldığına vurgu yaptı.

Küçükaydın, "Bu yasal düzenlemeden İstanbul Kuzey Ormanları'ndan geçen 3'üncü Köprü, otoyol ve bağlantı yolları güzergâhı başta olmak üzere, Türkiye'nin en kıymetli orman alanları içinden geçen karayolları güzergâhlarındaki orman alanlarından bedelsiz olarak, üstü gizlenmiş biçimde rant uğruna üçüncü kişilere izinler verilebilmesine olanak sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

İŞTE O MADDE

1 Mart 2014 tarihli ve 28928 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun Ek 9'uncu maddesine eklenen fıkraya göre, karayolları sınır çizgisi içindeki ormanlık alanlarda "Devlet ormanlarında, erişme kontrolü uygulanan karayollarındaki ulaştırma yapıları ve müştemilatı olan hizmet tesisleri ile bakım işletme tesislerine, karayolu sınır çizgisi içinde kalmak kaydıyla izin verilir. Devlet idareleri ile kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan, işletilen, işlettirilen veya yap-işlet-devret modeli esas alınarak yaptırılan ve işlettirilen bu tesislerden herhangi bir bedel alınmaz." (Kaynak.Sözcü)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kuzey Ormanları İlhan Demiröz İstanbul Emlak Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (61)

E.TmobilWeb@haberler.com:

Akp cebini dolduracak yine oy verenler siz de avucunuzu yalayin acliktan geberin yine oy verin ezikler

14
4
yanıtYanıtla
)):

bu memlekette bi akıllı sizsiniz ne sanıyorsanız kendinizi bi proje üretemeyip akşama kadar iktidarın yanlışının peşinden koşan partiye mensup olanların aklı ancak bu kadar çalışır

yanıt4
yanıt11
BJKm@m.m:

Sen gebermissin acliktan oyle konusuyon.

yanıt1
yanıt3
anaerablara:

İstanbul artık iyice yaşanmaz olacak anlaşılan. dünyanın enaz yeşil alanına sahip şehri kendi rekorunu yenileyecek. bazı rantçılar dahada zengin olacak koyunlarda savunacak

11
5
yanıtYanıtla
karakoylu27:

kıskanlarr çatlıyorrr. yala devamm durmak yokk.

4
10
yanıtYanıtla
Cahillerin ve kirolarin partisi AKPMobil-ANDROID:

Toplam satışın yüzde 85'i AKP döneminde  Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın verdiği bilgilere göre AKP döneminde yabancılara yapılan satış Cumhuriyet tarihinin tam 10 katı. 29 Ekim 1923'ten 3 Temmuz 2003'e kadar yani Cumhuriyetin ilanından AKP iktidarının başlangıcına kadar yabancıya 11 milyon 422 bin 901 metrekarelik 19 bin 809 taşınmaz satışı yapıldı. AKP iktidarının başladığı 3 Temmuz 2003'ten, 2012'nin ilk 6 ayına kadar ise yabancılara 105 milyon 981 bin 830 metrekare büyüklüğünde 120 bin 467 taşınmaz satışı gerçekleştirildi. Tablo ortada. AKP tek başına 80 yılda satılan toprağın 10 katını sattı. Başka bir ifadeyle toplam satışın yüzde 85'ini AKP iktidarı tek başına yaptı.

10
4
yanıtYanıtla
sivassporm@m.m:

Kus beyinli hain dangalak ve ukela sarlatan. Cahil

yanıt0
yanıt4
ALPEREN:

Hiç düşündün mü chp denilen parti kimin partisidir!!!İngilizlerin kurduğu partidir. . Acaba chp denilen partiye kim destek veriyor. . İlk önce alevi diye geçinen ateistler, alevi kürt kimliği arkasında gizlenen ermeniler, aslını unutup komunist baskısından dinini ve dilini korumak için Türkiyeye göç eden balkan göçmenleri, eşcinseller, bütün din düşmanları, Türk milletinin yıllarca kanını emen baronlar, yabancı devletlerin uşaklığını yapan hainlerdir. . Ben chp ve dhkpc arasında bir fark göremiyorum. . ikisi de almanlar tarafından finanse edilmektedirler. . . Nekadar Türk düşmanı varsa chp onlarla işbirliği yapmaktadır.

yanıt4
yanıt7
tırcıMobil-ANDROID:

Gözünüzü toprak doyusun,nefes alamıyoruz nefeeeeeees.Dogma büyüme üskudarlıyım el birliği ile istanbulun içine ettiniz arsız insanlar.

12
2
yanıtYanıtla
SILÊmobilWeb@haberler.com:

YAZIK KI NE YAZIK

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title