Haberler

Düzce Depremi Unutmadı

Güncelleme:

Düzce'de 12 Kasım 1999 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Düzce'de 12 Kasım 1999 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Anıtpark alanında toplanan ve ellerindeki fenerlerle, ''Depremi unutmadık, unutturmayacağız'' ve ''Sağlam binalar istiyoruz'' yazılı dövizler taşıyan grup, Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Burada toplanan grup adına konuşan Düzce Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can, felaketin 14. yılında hayatını kaybeden vatandaşları saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

Can, 17 Ağustos Marmara ve 12 Kasım Düzce depremlerinde kentte toplam bin 52 vatandaşın hayatını baybettiğini, yaklaşık 4 bin kişinin ise yaralandığını anımsatarak, şöyle konuştu:

''Dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer alan, topraklarının önemli bir bölümü deprem tehdidi altında olan bir ülkede yaşıyoruz. Düzce bu coğrafi yapı içinde tarihte büyük depremler üreten Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alıyor. Yerleşimi itibarıyla bir çanağın içinde ve alüvyon topraklarla oluşmuş zemine sahip Düzce'de bu gerçeği bilerek yaşamak, büyümek ve gelişmek zorundayız."

"Deprem geliyorum demez, her an gelebilir, hazırlıklı olmak önceden önlem almak gerekir" diyen Can, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz vatandaşlar olarak evimizden, ailemizden, şehrimizden ve bu şehirde yapılmayan işlerden sorumluyuz. Çarçur edilen kamu kaynaklarından, hasarlı binalardan sorumluyuz. Bunların ne olduğunu sormadığımız için sorumlu olacağız. Depremin bina ile ilişkisi hala kavranamamakta. Bizi yönetenlere hesap sormaktan korktuğumuz, doğruları söyleyemediğimiz için için sorumluyuz."

Gruptakiler, konuşmanın ardından depremin meydana geldiği 18.58'de hayatını kaybedenler için sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulundu.

-anma yürüyüşü

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Depremzedeler Derneği Ayşegül Şenol Marmara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title