Haberler

Dusan Tadic Biyografisi

Dusan Tadic

Dusan Tadic Kimdir ?

Dušan Tadic sol açık pozisyonunda görev yapan Sırp millî futbolcudur. Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de oynamaktadır.
FK Vojvodina
FK Vojvodina Novi Sad takımında profesyonel futbol yaşantısına başladı. Bu takımda dikkatleri üzerine çekerken 107 maç 29 gol atıp, 20 asist yaptı. Daha sonra Eredivisie ekiplerinden FC Groningen'e transfer oldu.

FC Groningen
2010-11 sezonun öncesinde Hollanda Eredivisie ligi ekiplerinden FC Groningen'e 1.100.000 € karşılında transfer oldu. FC Groningen'e transfer olduğunda 21 yaşındaydı. Çıkışını sürdürmeye devam etti. FC Groningen'de oynadığı 76 maçın tamamında ilk 11'de başlayan futbolcu, teknik direktör Pieter Huistra'nın güvenini boşa çıkarmadı. 76 maçta 14 golle rakip ağları sarsarken 32 de asist yapmaya başarmıştı.

2010-2011
Tadic Hollanda'daki ilk sezonunda Eredivisie'de 34 maça çıktı ve bu maçlarda, 7 gol, 18 asist ile oynarken, toplamda 41 maçta forma giydi 7 gol, 22 asist ile oynadı.

2011-2012
Tadic, Hollanda'daki ilk sezonunda olduğu gibi 2. sezonunda da Eredivisie'de 34 maça çıktı ve bu maçlarda, 7 gol, 10 asist ile oynadı. Tadic, iki sezunda da asistlerilye ön plana çıktı.

Ajax
Tadic Haziran 2018'de Hollanda kulübü Ajax'a imza attı. Ajax, 11.4 milyon € transfer bedeli ödedi, bu rakam bonuslarla 13.7 milyon €' buluyor.

5 Mart 2019 tarihinde, Tadic'in golü, iki asisti ve maçın adamı performansı ile, Ajax'ın Santiago Bernabéu Stadyumu'nda beklenmedik bir şekilde 4-1 kazanmasıyla Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi son 16 turundan elenmesine yardımcı oldu. İspanyol ekibi önceki üç Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmış ve Amsterdam'daki ilk maçta Ajax'ı 2-1 mağlup etmişti.Tadic'in maçtaki performansı, Fransız futbol gazetesi L'Equipe'ten 10/10 puan alan dokuzuncu oyuncu olmasına neden oldu. Tadic'in ile transferi ile gelen başarılar, bazı spor uzmanlar tarafından Ajax'ın 2018-19 sezonundaki gelişiminin en büyük nedeni olarak görüldü.

23 Nisan 2019'da Ajax, Eredivisie maçında Vitesse'yi 4-2'lik skorla mağlup etti; Ajax'ın attığı dört gol, tek bir sezonda tüm müsabakalarda 160 gol atan ilk Hollanda takımı olarak tarihteki yerini aldı.. O dönemde oynanan 51 maçta Tadic, kulübün tüm müsabakalardaki gollerinin 53'üne doğrudan katkıda bulundu: 34 gol ve 19 asist performası gösterdi.

Tadic, 2018-19 sezonunda Ajax'ı Şampiyonlar Ligi Yarı Finali'ne taşırken UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Sezonun Kadrosu'nda da yer almayı başardı.[23][24] Ayrıca 2019 Ballon d'Or ödülüne aday gösterildi ve 2 Aralık 2019'daki törende ödülü 20. sırada tamamladığı açıklandı.[26]

2 Mayıs 2021'de Ajax Hollanda Ligi Şampiyonu oldu. Tadic, Hollanda'da Yılın Futbolcusu ödülünü alma onuruna erişti.[28]

14 Temmuz 2023 tarihinde Dušan Tadic'in mevcut sözleşmesini feshetme talebine olumlu cevap veren Ajax sözleşmeyi fes etti. Tadic'in Ajax'taki sözleşmesi 30 Haziran 2024'e kadar devam ediyordu. Ajax Sven Mislintat tarafından yapılan açıklamada; "Dusan bize Amsterdam'daki sözleşmesini feshetmek istediğini söyledi. 2018'de geldiğinden beri takım için ne kadar önemli olduğunu ve hem saha içinde hem de saha dışında gerçek bir lider olduğunu gösterdi. Geçtiğimiz sezon istatistikleri inanılmazdı ve Amsterdam'a transferinden bu yana tek bir Eredivisie maçını bile kaçırmadı. Ayrılıyor olması Maurice Steijn ve ekibi için inanılmaz bir kayıp. Onu takımda tutmak isterdik ancak isteğine saygı duyuyor ve kariyerinin geri kalanında kendisine başarılar diliyoruz. Ajax, antrenörlük kariyerinde atacağı bir sonraki adımla ilgili olarak kendisiyle temas halinde olacağımızı ve her zaman kapımızın açık olduğunu bildirdik" dedi. Dušan Tadic ise ayrılık ile ilgili yaptığı açıklamada,

“ Kulüpten ayrılma kararını vermek çok zor oldu. Ancak bunun doğru an olduğuna inanıyorum. Sadece benim için değil kulüp için de yeni bir başlangıç yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Ajax'ta geçirdiğim zaman ve kutladığımız başarılar bana kariyerimde daha önce hiç yaşamadığım tarifsiz bir duygu yaşattı. Burada geçirdiğim harika zaman için tüm taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Bana kalırsa, bu son bir veda değil. Sonsuza dek bir Ajax oyuncusu olacağım ve yakın zamanda Amsterdam'a farklı bir teknik direktörlük göreviyle dönmeyi umuyorum. „
şeklinde duygularını açıkladı.Dušan Tadic, Kaptan olarak görev yaptığı Ajax takımında 3 Hollanda Lig şampiyonluğu, 2 Hollanda kupası ve 1 de Süper Kupa olmak üzere 5 kupa sevinci yaşadı. Ajax forması ile 5 sezonda 241 resmi maçta 105 gol atıp 112 de asist yapma başarısı gösterdi. Forma giydiği 5 sezonda gol ve asistlerde çift hanelere ulaşmayı başarı ve hiç bir lig maçını kaçırmadı.

title