Haberler

Uluslararası Af Örgütü'nün Moskova Bürosu Mühürlendi!

Güncelleme:

Uluslararası Af Örgütü'nün Moskova bürosu mühürlendi. Rus yetkililer gerekçenin kira borcu olduğunu söylerken, Af Örgütü bu iddiayı reddetti.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre İnsan hakları savunucusu Uluslararası Af Örgütü'nün (Amnesty International) Moskova şubesi çalışanları ofise geldiklerinde kötü bir sürprizle karşılaştı. Ofisin belediye tarafından mühürlendiğini gören çalışanların ofise girmesine izin verilmedi.

OFİSİN GİRİŞİ RESMİ MÜHÜRLE KAPATILDI

Örgüt çalışanlarından Alexander Artemyev, ofisin girişinin resmi bir mühürle kapatıldığını, kilitlerin değiştirildiğini, alarmın devre dışı bırakıldığını ve ofis elektriğinin kesildiğini söyledi.

KİRA BORCU İDDİASI

Ofisi örgüte kiralayan Moskova Kamu İdaresi Taşınmazlar Birimi konuya ilişkin Reuters'a yaptığı açıklamada, Af Örgütü'nün kirayı düzenli ödemediğini öne sürdü. Taşınmaz sahibi olan birim, örgüte defalarca kira borcunu hatırlatan ihtarlar gönderdiklerini ancak bu yazılı uyarıların örgüt yetkilileri tarafından dikkate alınmadığını, kira sözleşmesine aykırı olan bu tavrın sonucu da örgütün ofisinin mühürlendiğini bildirdi.

Af Örgütü ise ''tuhaf'' olarak nitelendirdiği bu iddiaları geri çevirdi. Örgütün Avrupa ve Orta Asya direktörü John Dalhuisen, örgüte kesinlikle hiçbir ihtarın gönderilmediğini ve ellerinde Ekim ayı dahil kiranın düzenli olarak yatırıldığına dair kanıtların bulunduğunu belirtti.

Öte yandan örgüt, belediyenin ofis girişine bıraktığı yazılı açıklamanın fotoğrafını internet sayfasında yayınladı. Söz konusu açıklamada örgütün kullandığı ofisin Rusya Federasyonu'nun bir idari birimine ait olduğu ve bir belediye yetkilisinin refakati olmadan ofise girişin yasaklandığı belirtiliyor.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise örgütün yaşadığı ofis sorunundan haberdar olmadığını söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Deutsche Welle Moskova Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title