Haberler

Müşerref'in Tutuklanması Karaçi'de Protesto Edildi

Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in tutuklanması Pakistan'da protestolara sebep oldu.

Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in tutuklanması Pakistan'da protestolara sebep oldu.

Sind Eyaleti'nin yönetim merkezi olan Karaçi'de düzenlenen protestolara çok sayıda Pakistanlı katıldı. Sokaklara dökülerek sloganlar eşliğinde Müşerref'in tutuklanmasını protesto eden göstericiler, eski Pakistan liderinin resminin bulunduğu bayraklar taşıdı. Gösterilere katılan bir eylemci, Müşerref'in haksız yere tutuklandığını dile getirerek, bu karara karşı çıktıklarını ve karar geri alınana kadar da eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. Gösterilerde yer alan bir diğer protestocu da, Müşerref'e yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu ve ayrıca seçimlerden elenmesinin adil olmadığını savundu. Başka bir eylemci ise, Müşerref'in kefaletle salınması talebinin reddedilmesi üzerine toplanıp sokaklara döküldüklerini belirterek, mahkemenin kararını kınadıklarını ifade etti.

Olağanüstü hal ilan ettiği 2007 yılında anayasayı askıya alması nedeniyle vatana ihanet ile suçlanan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, 2006 yılında aşiret lideri Akbar Bugti'nin öldürülmesi ve 2007 yılında eski Başbakan Benazir Butto'nun suikasta uğramasında ihmali olduğu gerekçesiyle yargılanıyor. Tutuklanarak ev hapsi cezası verilen Pakistanlı lider, iki gün sonra gerçekleşecek duruşmada hakim karşısına çıkacak. - KARAÇİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Pervez Müşerref Sind Eyaleti Pakistan Karaçi Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title