Haberler

İranlı kadınlar ayaklandı, Mahsa için saçlarını kesiyorlar

Güncelleme:

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin ''ahlak polisi'' tarafından dövülerek öldürülmesinin ardından sular durulmuyor. İranlı kadınlar yaşanan olayı protesto etmek için saçlarını kesip, başörtülerini yakıyor.

İran'da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle 13 Eylül'de gözaltına alındıktan sonra yaşamını kaybeden Mahsa Emini'nin ölümü dünya genelinde büyük etki yarattı. Siyasiler ve sivil toplum örgütleri dahil çok sayıda kişi olayı protesto etti. Emini'nin ölümü sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, Tahran'da ise gösteriler düzenlendi. Polis, göz yaşartıcı gazla olaya müdahale etti.

''SAÇ YOKSA GÜNAH DA YOK''

Gaşt-e Erşad (İrşad Devriyesi) adındaki polis ekiplerinin kaldırılması için muhalefet kanadından kampanyalar başlatılırken, İranlı kadınlar ise tepkilerini saçlarını keserek ve başörtülerini çıkartarak göstermeye devam ediyor. Yedi yaşından büyük kadınların başörtüsü takmasının zorunlu kılınması gibi katı kurallara isyan eden pek çok kadın ''Saç yoksa günah da yok'' diyerek saçlarını kazıttı.

İranlı kadınlar ayaklandı, Mahsa için saçlarını kesiyorlar

CUMHURBAŞKANI REİSİ TALİMAT VERDİ

Tepkiler üzerine Tahran Polisi tarafından yapılan açıklamada, İrşad Devriyes'inin Emini'yi bir saatlik ''brifing'' için karakola götürdüğü, genç kadının burada aniden bilincini kaybetmesi ve kalp rahatsızlığı yaşaması üzerine hastaneye sevk edildiği belirtilmişti. İran devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde de Emini'nin polis merkezine getirildikten sonra bir görevliyle konuşmasının ardından aniden fenalaşarak yere düşmesi yer alıyor. Görgü tanıkları Emini'nin bir minibüste darp edildiğini söylerken, aile ise kızlarının hiçbir rahatsızlığı olmadığını ve kalp krizi geçirdiğine inanmadıklarını belirtti. Tüm bu iddiaların üzerine Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, hadisenin tüm boyutlarıyla soruşturulması için İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi'ye talimat verdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İran Haberler

500

Yorumlar (4)

haksız mıyım:

başı örtmek Allahın emridir. münferit bir olayı nazara vererek örtünmeye karşı tepki oluşturmak şeytani bir iştir

43
92
yanıtYanıtla
Mustafa Yaşar:

Kadınlara dikkat et. Kısa kollu, saç boyalı, kot pantolon şu !!!! Ne tesettürü.

yanıt18
yanıt19
bahri urut:

diyemiyorlar bizler de avrupa gibi acilib sacilmak istiyoruz boyle yarim esarp takmayla nereye kadar firsat bu firsat bozgenculuk cikaralim da belki bas ortusu muaf olur rahatlariz dusuncesi o kadin olmeyi hak etdi diye oldu kimse oldurmedi kaderin de varmis dogru durus ortunseidi sindi yasiyor olacakti kendi etti kendi buldu

1
17
yanıtYanıtla
Mehmet Kahraman:

bunlarda kılda keramet arıyorlar. bizde de bir zamanlar zorla açamaya çalıştılar. kendi kendimize dünyayı yaşanmaz hale getiriyoruz. gelecek nesillerin vay haline.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title