Haberler

Dünyanın kilitlendiği törende, Kral Charles'tan görevlilere tepki çeken el hareketi

Güncelleme:

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth geçtiğimiz gün İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçe'nin ölümünün ardından Elizabeth'in oğlu Charles otomatik olarak kral oldu.

KRALLIĞI RESMEN İLAN EDİLDİ

3. Charles, dün resmi olarak kral ilan edildi. Tören öncesi üst düzey davetliler saraya giriş yaptı. Sarayın önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. St. James Sarayı'nda düzenlenen törene Charles'ın eşi Camilla ve oğlu Galler Prensi William da katıldı. Yapılan duyuruda "Kraliçe öldü, çok yaşa Kral" denildi.

İLK AÇIKLAMASI

Duyuru sonrasında açıklama yapan Kral Charles, "Annem ömür boyu sevgi göstermenin, kendini geride tutarak hizmet etmenin nasıl bir şey olduğunu gösterdi. En uzun süreli hükümdarımız oldu. Aynı zamanda en adanmış hükümdarlarımızdan biriydi. Ona minnettarız. Bana düşen sorumluluğun farkındayım. Bunları devralırken her zaman anayasal hükümeti ayakta tutmak için, barış ve refahı koruma çizgisini takip edeceğim. Ulusun başkanı olarak tüm gelirlerimi hükümete devrediyorum. Bana verilen ağır görevi kabul ederken kudretli Tanrı'nın desteği için dua ediyorum." dedi.

Kral 3. Charles'ın resmen Kral olarak ilan edildiği bildiri daha sonra Saint James Sarayı'ndaki balkondan okunarak halka ilan edildi. Ayrıca bildiri okunurken, Londra'daki Hyde Park'taki Kraliyet Atlı Topçuları Birliği tarafından 41 adet silah ateşlendi. Kral Charles'ın taç giyme töreni ise geleneklere göre aylar sonra yapılacak.

EL HAREKETLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Bugünse 3. Charles'ın dün resmi ilan duyurusunu imzaladığı anlardaki bazı hareketleri gündem oldu. İngiliz medyasından servis edilen bazı görüntülerde Charles'ın imza atarken masadaki eşyaları aldırmak için çevresindeki görevlilere yaptığı el kol hareketleri dikkat çekiyor. Bu videoların gündem olmasının ardından Charles'la ilgili ilginç bilgiler de ortaya çıktı. Kral'ın diş fırçasına macununu bile yardımcılarının sıktığı, en ufak bir işini bile mutlaka yardımcıları aracılığıyla hallettiği öğrenildi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Kraliçe Elizabeth Prens Charles Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (14)

Osman Tokgonul:

Aşağıda yorum yazanlara bakıyorum da gülüyorum ya . Gerçekten gülüyorum . İyi de oluyor ha . Sabah , sabah pirzola yenir mi bilmiyorum ama pirzola yemiş gibi oldum gülmeyle. O adamın ayakkabı topuğundaki nalça kadar değeri olmayanlar adam hakkında yorum yapıyorlar .

21
51
yanıtYanıtla
FATİH ARSLAN:

Her yorumda senden bi tane olmazsa olmazlardan. Ne yazmış ki millet sen de gulmussun. Sonra senin iş ortaginmi bu adam o kadar iyi tanıyorsun. Belkide ismini dahi yeni duydun

yanıt20
yanıt4
Osman Tokgonul:

Fatih Arslan , bizim ecdadımız olan , senin de ismini aldığın Fatih Sultan Mehmet'i ne kadar tanıyorsam , senin o iş ortağın mı dediğin adamı da öyle tanıyorum . Nasıl biliyor musun ? Okuyarak tabiki . Okursan sen de tanırsın . Bak o adam ailesi ülkesini ne hale getirmiş ya sen

yanıt14
yanıt13
Eren İsmail:

Ne kralı ya halkın beynini yikamislar sene 2022 de kral muhabbeti yapiyorlar

43
4
yanıtYanıtla
FATİH ARSLAN:

Bu adamı gömmeyi unutmuşlar. El ayak yüz başka başka oynuyor..

35
4
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Dünyada emeklilik diye bir durum söz konusu ve her konuda olduğu gibi siyasette de uygulanmamalıdır. Siyasetçi yaşı en fazla 70 olmalı ve dinlenmeye geçmeli. Bilgi birikimi açısından arada sırada danışmanlık yapmalı.

19
5
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

Kral oldu havalara girdi..

12
10
yanıtYanıtla
O Z:

Batılı medeniyetinin kültürünün gereğini tam bir şekilde yerine getirmiş işte.

15
7
yanıtYanıtla
Tarkan Ancelli:

Kral olmuşsun ama adam olamamışsın Charles

16
5
yanıtYanıtla
ADF:

Nemrudun torunu mübarek

12
7
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title