Haberler

Dünya yok olunca hepimiz tek bir yere taşınacağız! Araştırmacılar "Son artık çok yakın" diye uyarıyor

Güncelleme:

Dünya genelinde devam eden küresel ısınma, gıda krizleri ve nükleer tehditler, uzmanları da harekete geçirdi. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar dünyanın bir felaketin eşiğinde olduğunu gösteriyor. Ancak tüm bunlara rağmen insanlık yeni senaryoyu hazırladı. İddiaya göre olası bir kitlesel yok oluşta insanlar Satürn'ün en büyük uydusu Titan'a yerleşecek.

Dünyada son yıllarda yaşanan doğal afetler, küresel ısınmanın artması, doğa kirlikleri ve gıda krizleri bilim insanlarını daha fazla araştırma yapmaya yönlendiriyor. Ancak bu araştırmalardan istenilen sonuçlar elde edilemiyor. Son dönemde yapılan araştırmalara göre dünyadaki kaynaklar hızla tükeniyor, üstelik nükleer kıyamet senaryoları da giderek hız kazanmaya devam ediyor. Ancak tüm bunlara rağmen insanlık yeni senaryoyu hazırladı. İddiaya göre olası bir kitlesel yok oluşta insanlar Satürn'ün en büyük uydusu Titan'a yerleşecek.

TİTAN NEREDE?

Satürn'ün uydusu olan Titan, Güneş Sistemi'ndeki ikinci en büyük uydudur. (Birincisi ise Jüpiter'in uydusu Ganymede) Titan da, Ganymede gibi Merkür'den biraz daha büyüktür. Büyük oranda azottan oluşan ve Güneş Sistemi'ndeki diğer uyduların hiçbirinde böylesine kalın olmayan atmosferinin, Dünya'nın ilk zamanlarındaki atmosferine benzediği düşünülmektedir.

Dünya yok olunca hepimiz tek bir yere taşınacağız! Araştırmacılar 'Son artık çok yakın' diye uyarıyor

CANLI VARLIĞI ARAŞTIRILIYOR

NASA'nın Dragonfly misyonu kapsamında gönderilmesi planlanan uzay aracı Titan'da canlıların olabileceği olasılığını araştırılıyor. Titan'daki su kütlelerinde ise (metan sıvısından okyanuslar, göller ve denizler) deniz canlıların bulunma ihtimali araştırılmaktadır. Daha önce yapılan araştırma verilerince Titan'ın okyanuslarında bakterilerin var olabileceği bir ortamın olduğu düşünülmektedir.

DÜNYA YOK OLURSA İNSANLAR ORAYA KAÇACAK

İşte dünyanın yok olması durumunda hazırlanan senaryoya göre bilim insanları Titan'a yerleşerek yaşamına orada devam edecek. Bu iddia bilim kurgu filmlerinde de sık sık işleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Titane Satürn Dünya Haberler

500

Yorumlar (8)

seyfullah aydın:

millet dünyada parasının yeteceği kiralık daire bulamıyor bunlar titana mitana gidecek zaten bizim vatansever milliyetçi zenginlerde maltadan ingiltereden amerikadan adalardan modalardan yer almış ülke battığında kirişi kırmak için fırsat kolluyor

91
3
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Yukseklik korkum var benim siz gidin.

48
2
yanıtYanıtla
Şükrü Yildirim:

Acaba aylık aidat ne kadar olur.Doğalgaz varmı diye düşünme direkt güneşe yerleş

42
1
yanıtYanıtla
ERKAN :

inşallah nurullah ve tayfası gelemez

29
3
yanıtYanıtla
özgen ASLAN:

fosillerimizi götürürler artık torunlar

2
6
yanıtYanıtla
hakan saglam:

Ilk ucus 1900 lerde gerceklesti ilk araba da 1800 lerin sonu.sadece aya gidebilecek insanli arac gelistirebilmisken 100 yil icinde bunu nasil basaracaklar gormeyi cok isterdim.

3
3
yanıtYanıtla
Berk Uçar :

Dünya düzdür, adaleti yoktur ve dönmez. Gerisi hikaye.

0
3
yanıtYanıtla
Heysem Eğlence:

Ya gun gectikce iyilesiyor arada kotulesiyor belli degil arada iyiye gidiyor aralari arada kotu gidiyor insanlar kendini yok etmesi biraz zor cunku karsilik gelecegini biliyorlar

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title