Haberler

Doktorun evinde ölü bulunan Ayşe'nin kanında 7 farklı ilaç bulundu

Güncelleme:

Ankara'da 46 yaşındaki doktor sevgilisinin evinde ölü bulunan anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın otopsisinde kanında 'propofol' adlı anestezi ilacıyla birlikte çoğu antidepresan 7 farklı ilaç tespit edildi.

Ankara'da, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür T.'nin (46) evinde ölü bulunan anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın (25) yapılan otopsisinde kanında 'propofol' adlı anestezi ilacıyla birlikte çoğu antidepresan 7 farklı ilaç tespit edildi.

ARKADAŞININ İFADESİ DOSYAYA GİRDİ

Genç kızın arkadaşının, "Ayşe Karaman, bir keresinde Özgür T.'nin kendisine 'propofol' verdikten sonra uyuttuğunu ve tacizde bulunduğunu bana söyledi. Olaydan yaklaşık 5 gün önce de Özgür T.'nin kendisine imalı bir şekilde, 'Bu şekilde aldatılmanın sonucu ölüme götürür' dediğini, Özgür ile arkadaşlığının artık saplantılı bir hal aldığını anlatmıştı" şeklindeki ifadesi, dosyaya girdi.

NE OLMUŞTU?

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman, 29 Temmuz sabahı, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür T.'nin, Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi'ndeki evinde ölü bulundu. İhbarı yapan Özgür T., sabah eve geldiğinde kız arkadaşını ölü bulduğunu ileri sürdü. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede, genç kızın yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde 1 adet 20 milimetre 'propofol' ampül, 1 adet 20'lik boş kullanılmış enjektör, 1 adet 20'lik içerisinde 10 milimetre 'propofol' enjektör, 1 adet 10 milimetre içerisinde 7 milimetre 'propofol' içeren enjektör bulundu. Savcılık sorgusunda, Karaman'ın kendisinden ağrı kesici ilaç istediğini, damar yolu açarak genç kıza 'Arveles' ve 'Zofer' adlı ilaçları verdiğini, 'Propofol' ilacının kendisini vermediğini söyleyen Özgür T., 'tasarlayarak öldürmek' suçundan tutuklandı. Özgür T., ifadesinde gece saat 04.00 sıralarında acil bir ameliyat için çağrıldığını, ameliyat sonrası sabah eve geldiğinde Ayşe Karaman'ı ölü bulduğunu iddia etti.

ADLİ TIP RAPORUNDA 7 FARKLI İLAÇ TESPİT EDİLDİ

Soruşturma kapsamında ifade veren Ayşe Karaman'ın ailesi, Özgür T.'nin kızlarını ilaç bağımlısı yaparak, kendisine bağlandığını ve her istediğini yaptırdığını iddia etti. Ailenin avukatı Tuğba Gültekin de, şüphelinin ifadesinde de belirttiği gibi Ayşe Karaman'ın intihar etmesini gerektirecek herhangi bir sorun olmadığını ölümüne neden olan ilacın ancak bir doktorun elde edebileceği 'propofol' adlı ilacının neden olduğunu söyledi.

7 FARKLI İLAÇ TESPİT EDİLDİ

Dosyaya giren Adli Tıp Kurumu raporunda ise genç kızın kanında alkol ve bunun yanı sıra 7 farklı ilaç tespit edildi. Bu ilaçlar, çok güçlü uyuşturucu özelliği olan, ağrı kesme ve anestezi ilacı olarak da kullanılan 'Fentanil', anestezi ilacı 'propofol', antidepresan ve ağrı kesici ilaçları 'Mirtazapin', 'Desmetil', 'Keteprofen', doku uyuşturmak için kullanılan 'Lidoain' ve kanser tedavilerine bağlı bulantı ve kusmayı önlemek için kullanılan 'ondansetron' adlı ilaç. Raporda, Karaman'ın ölümüne bu ilaçlardan hangisinin neden olduğunun tam olarak tespit edilemediği yer aldı. Savcılık da, dosyayı, Ayşe Karaman'ın ölümüne neden olan ilacın tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

'BU ŞEKİLDE ALDATMAK ÖLÜME GÖTÜRÜR' DEMİŞ'

Öte yandan Ayşe Karaman'ın bir arkadaşının savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Tanığın ifadesinde, "Ayşe Karaman, Özgür T'nin kendisine saplantılı bir şekilde bağlandığını söylüyordu. Bütün mesajlarını incelediğini ve artık kendisinden korkmaya başladığını söyledi. Ayşe Karaman, bir keresinde Özgür T'nin kendisine 'propofol' verdikten sonra uyuttuğunu ve tacizde bulunduğunu söyledi. Olaydan yaklaşık 5 gün kadar önce de, Ayşe bana Özgür'ün bir arkadaşının kız arkadaşı tarafından aldatıldığını, bu olay konusunda Özgür T'nin kendisine imalı bir şekilde, 'bu şekilde aldatılmanın soncu ölüme götürür' ifadelerini kullandığını, Özgür ile arkadaşlığının artık saplantılı bir hal aldığını anlatmıştı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (31)

DURAN TEKERLEK:

uçkurunuzu düşüneceğinize az işinize baksanız ülke ilerleyecek. parayı bulan karıya yatırıyor.

118
6
yanıtYanıtla
alicağaoğlu:

ne yapacaz parayı mezaramı götürcez )) tabiki bulduğumuz yatıracaz ))

yanıt4
yanıt13
Adınızı Yazın:

zorla kimse kimseye ilaç vermez ne işi varmış ne mahremi olan helali olmayan birinin evinde ölmeyeydi bişey yoktu haram ilişkiye devam edeceklerdi sonunda da garip bir erkeğin canını yakacaktı iş mu bu biraz ahlak edep giydirin dilinize elinize bedeninize

45
11
yanıtYanıtla
HÜLYA AHSEN:

AMİNNNN

yanıt11
yanıt3
ADANA ADANA:

Kızlar bu şekilde para, mevki, sosyal ortamlarda hava peşinde koştukları sürece bu tip insanlarla da bu tip olaylarla da karşılaşmak durumunda kalıyorlar. Neden diyecek olursanız gözlerine inen perdenin arkasındaki gerçeği görmek, kabul etmek istemiyorlar. Her parası olan, her yakışıklı olan, her popülaritesi olan erkek iyi bir insan olmayabilir. Ama perdenin önünde olan şeyler yüzünden vazgeçemiyorsunuz durum bundan ibaret. Allah rahmet eylesin.

45
5
yanıtYanıtla
Iyyy:

Suanki kızların en büyük kriteri doktor koca bulmak adam doktor olduktan sonra ahlaksiz olmuş , sadist olmuş ... şekil şemal hiç önemli değil...

22
8
yanıtYanıtla
Şenay:

Ne diyelim ki....doktor 46. Hemşire 25....yanlış...

25
4
yanıtYanıtla
Bir Zamanlar Anadolu:

Tanıdığım 4-5 kadın memur var 33-38 Yaş arası, tek bildikleri lay lay lom günlük eğlence(günah,haram) ,aldıkları maaş israf israf israf başka da birşey değil,keşke evli barklı insanlar olsa bunların yerinde. Evlilik yuva kurma işlerine gelmiyor,ahanda bu da bir örnek kırılan testi misali!! 4 yıl bir şehirde kurumda çalıştım,bir kaç kadın memur vardı sabahtan akşama kadar internetten alışveriş,çay kahve geyikleri, yetmezmiş gibi kendi işlerini de bizim başımıza bela etmeler!!

19
8
yanıtYanıtla
Murat:

Suç zengin koca bul diye çocukluktan beri kıza masal gibi anlatan annelerde

20
6
yanıtYanıtla
Reis:

doktor delisi sağlıkçı ve hemşirelere örnek olsun . . . İyi olmuş artık acımıyorum makam , mevki, para, şöhret ve ego düşkünü kadınlara. İnsanlara karakteri olan sevgilim var demek yerine doktorla cıkıyorum dıyebılmek ıcın dahı bu hallere dusenler utansın. Öbür tarafta doktor zebanıler ıyı edecektır kardesımızı. Allahın verdiği güzelliği karaktersizlikle ziyan etmiş. . . .

15
10
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title