Haberler

David Villa Biyografisi

David Villa
Doğum Tarihi3.12.1981

David Villa Kimdir ?

David Villa ( d. 3 Aralık 1981, Gijón), İspanyol futbolcudur. New York City FC'de forma giymektedir.

David Villa Sanchez Valencia'da gösterdiği başarılı performans sayesinde İspanya Milli Futbol Takımı'nda da yer almaya başlayan Villa oynadığı 9 maçta 14 gol attı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen EURO 2008 turnuvasında fileleri 4 kez havalandırarak gol kralı oldu.David Villa'nın sözleşmesini 2014'e kadar uzattı.

Langreo’da gollerini sıralamaya başlayan Villa, bölgenin en büyük kulübü Sporting Gijon’a transfer olarak kariyerinde çok önemli bir adım attı. 1999-2000 sezonunda Sporting Gijon formasıyla 35 maçta 13 gol atınca A takıma yükseldi. Artık profesyonel bir oyuncuydu. İspanya 2. Ligi’nde top koşturduğu ilk yılda 40 maçta 18 gol atarak güveni boşa çıkarmadı. Villa, 2. sezonunda gol sayısını 20’ye çıkardı. Sporting Gijon’da 79 lig maçında 38 gol atarak La Liga’ya terfi etme zamanının geldiğini gösterdi.

2003’te Real Zaragoza’ya imza attığında artık ‘umut vaat bir oyuncu’ konumundan çıkmış, ‘yıldız oyuncu’ yoluna girmişti. Kafalardaki en büyük soru işareti, La Liga’nın yüksek temposuna güçlü olmayan fiziğiyle nasıl uyum sağlayacağıydı. İlk sezonunda ligi 12. sırada bitiren Real Zaragoza adına 17 gol atmıştı. Bu, takımın attığı her 3 golden birinde Villa’nın imzası var demekti.

Hayatının maçını Nisan 2004’te Sevilla’ya karşı oynadı. Attığı 4 golle manşetlere çıktı. Aynı yıl Kral Kupası’na damgasını vuran isim oldu. Yarı finalde rakipleri Barcelona’ydı. Bu maç, Villa’nın soğukkanlığını göstermesi açısından önemli bir kilometre taşı oldu. Kendi yaptırdığı penaltıda topun başına geçen Villa, genç yaşına rağmen soğukkanlı bir şekilde topu ağlarla buluşturdu. Ancak hakem penaltının tekrarına karar verdi. Genelde 2. atışlarda oyuncu büyük stres yaşardı. Villa aynen ilk atışında olduğu gibi bir kez daha topu ağlarla buluşturdu. Villa’nın golüyle finale adını yazdıran takım Real Zaragoza oluyordu.

Finalde bir başka dev Real Madrid 3-2’lik skorla geçilerek kupa müzeye götürülürken, Villa yine golünü atıyordu. Villa’nın Real Zaragoza’dan sonra durağı 2005’te Valencia oldu. 13 milyon Euro karşılığında imzayı atan Villa, ilk sezonunda 25 gole imza attı. Bu başarısı İspanyol futbolunda küçük çaplı bir devrime yol açtı. Milli takımın değişmez ismi ve İspanyol futbolunun altın çocuğu Raul, Villa’nın gölgesinde kaldı. Artık milli takımın forveti Villa-Torres ikilisine emanetti. 2006 Dünya Kupası’nda 4 maçta 3 gol attı, hayal kırıklığı yaşatan takımın ayakta kalan isimlerinden oldu. Her iki ayağını da mükemmel kullanan Villa, 1.75’lik boyuna rağmen hava toplarında da oldukça etkili bir portre çizdi. Mart 2005’te giymeye başladığı milli forma altında 14 maçta 9 gole imza attı.

2010-2011 sezonu öncesinde 45 Milyon Euro karşılığında FC Barcelona kulübüne transfer oldu ve 6 yıllık sözleşme imzaladı.İlk sezonunda 30 gol attı.15 Aralık 2011'de FIFA Kulüpler Dünya Kupası yarı final karşılaşmasında Al Sadd ile oynanan maçta kaval kemiği kırıldı ve o sezonu kapattı.Bir sonraki sezon 53 maça çıkarak 21 gol attı ve o sezon sonunda takımdan ayrıldı.

David Villa 8 Temmuz 2013'te Atlético Madrid'e 5 milyon euro karşılığında transfer oldu. Bunca zamandır hep giydiği 7 numaralı formayı Adrian ona vermek istediği halde teklifini geri çevirip 9 numaralı formayı almıştır. Sezon sonunda Atlético Madrid ile La Liga şampiyonluğu yaşadı.

1 Haziran 2014 tarihinde, New York City ile anlaştığını duyurmuş ve Atlético Madrid formasına veda etmiştir. 5 Haziran 2014 tarihinde, Melbourne City ile 10 maçlığına sözleşme imzaladı.

title