Haberler

David Beckham Biyografisi

David Beckham
Doğum Tarihi2.05.1975

David Beckham Kimdir ?

David Robert Joseph Beckham (d. 2 Mayıs 1975), İngiliz eski futbolcudur. Futbol kariyerinde en son Paris Saint-Germain'de forma giymiştir.Oyunculuk yapmaktadır.

David Robert Joseph Beckham 2 Mayıs 1975 tarihinde, Leytonstone Doğu Londra, İngiltere'de doğdu.Babası Ted Beckham (d. Londra|Edmonton, Londra]], Temmuz–Eylül 1948), mutfak tesisatçısı ve eşi (e. London Borough of Hackney, 1969) Sandra (b. 1949),bir kuafördür. O düzenli bir çocuk olarak, Ridgeway Park, Chingford futbol oynadı ve Chase Lane İlkokulu ve Chingford Vakfı Okulu katıldı.

2007'de bir röportajda Beckham şöyle diyor: "Okulda öğretmenler ne zaman 'Büyüyünce ne olmak istiyorsun?' diye sorsalar ben 'Futbolcu olmak istiyorum' derdim. Ve onlar, 'Hayır, gerçek iş olarak hangi mesleği yapmak istiyorsun? derlerdi. Ama yapmak istediğim yegane şey buydu." Dinin kendi üzerindeki etkisinden bahsetmesine ve kendisini "Yarı Yahudi" olarak nitelemesine rağmen Beckham'ın yalnızca anne tarafından olan büyükbabası Yahudidir.Beckham'ın ailesi Manchester United takımının fanatiğiydiler, bazen Old Trafford'a Manchester United maçlarını seyretmeye giderlerdi.

Kulüp kariyeri

Manchester United
Beckham, Mayıs 1992'de Crystal Palace'a karşı FA Youth Cup'nı Manchester United takımıyla kazanmıştır. Maçı rövanşta çevirebilmişlerdir. O yıl Brighton & Hove Albion FC karşısında ilk Manchester United maçına çıktı ve sözleşme imzaladı. Aynı yıl FA Youth Cup finalinde Leeds United karşısında yenilmiş, fakat ikinci olarak bir başka madalya kazanmayı başarmıştır.

Beckham, 1996-97 sezonunda Mark Hughes'den aldığı 10 numaralı formayı giymeye başladı. 17 Ağustos 1996'da (bu tarih onun Premier League'e başladığı tarihtir.) Wimbledon'a karşı muhteşem bir gol attı. United 2-0 öndeyken, Beckham, Wimbledon'ın kalecisi Neil Sullivan'ın kaleden uzakta durduğunu fark etti ve orta sahadan attığı topu kalecinin üzerinden süzdürerek kaleye sokmayı başardı. Charlie Miller için yapılmış ayakkabı yanlışlıkla Beckham'a verilmiş, o da bu ayakkabıyla meşhur golünü attı. 1996-97 sezonunda Premier League şampiyonluğu için takıma yardım etti ve takım arkadaşları ve meslektaşlarıyla İngiltere Yılın Genç Futbolcusu Ödülü'nün sahibi oldu.

United 1997-98 sezonuna iyi başladı, fakat düzensiz performanslarıyla ligin ikinci yarısında Arsenal'in arkasında kaldılar ve ligi ikinci tamamladılar.

1998-1999 sezonunda, hem Premier League'i, hem FA Cup'u, hem de Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak ingiliz futbolunda bir ilke imza attılar. 1998 yılındaki Dünya Kupası'nda kötü oynadı ve İngiltere'den ayrılma durumu söz konusu oldu, fakat o Manchester United'de kaldı.

Real Madrid
2003 yılında 36 milyon € karşılığında Real madrid'e transfer olmuştur.

Los Angeles Galaxy
David Beckham 1 Temmuz 2007 itibaren Major League Soccer'a katılım göstermekte olan Los Angeles Galaxy'e 27 milyon euro ya transfer olmuştur. Los Angeles Galaxy transfer bütçesi bakımından Real Madrid'den sonra dünyada 2. sıradadır. Dünyanin en zengin 10 kulübünden biridir. Los Angeles Galaxy'de 23 numaralı formayi giyen David Beckham PSG ile anlaşmıştır ve orada futbolu bıraktığını açıklamıştır.

Milan

Beckham'ın en sevdiği numaralar olan 7 (Manchester United) ve 23'ün (Real Madrid, LA Galaxy) Milan'da Alexandre Pato ve kaptan Massimo Ambrosini tarafından kullanılıyor olması sebebiyle önceleri 75 numara ile forma giyeceği yolunda söylentiler çıkmışsa da daha sonra 32 numara ile forma giymiştir.

Paris Saint Germain
29 Ocak 2013 tarihinde, Beckham, Arsenal ile antremanlara başladı ancak herhangi bir anlaşma yapılmayacağı açıklandı. 31 Ocak'ta Beckham, Fransız Ligue 1 takımı Paris Saint-Germain ile bir anlaşma olacağını açıkladı. Beckham daha sonra öğleden sonra kulüp ile beş aylık bir anlaşma imzaladı ve Paris'te oynadığı süre içinde tüm maaşını yerel bir çocuk hayır kurumuna bağışlanacağını doğruladı. 2012-2013 sezonun sonuna kadar Paris Saint-Germain ile anlaşmıştır. PSG'de 32 numaralı formayı giymiştir. 16 Mayıs 2013'te resmi olarak sezon sonunda profesyonel futbolu bırakmıştır.

Evliliği
Eşi Victoria Beckham, Spice Girls grubunun eski üyelerindendir. Brooklyn Joseph Beckham (d. 4 Mart 1999, Londra), Romeo James Beckham (d. 1 Eylül 2002, Londra) ve Cruz David Beckham (d. 20 Şubat 2005, Madrid, İspanya) isimlerinde 3 oğlu; Harper Seven (d. 10 Temmuz 2011 Los Angeles, Kaliforniya, ABD) isminde 1 kızı vardır.

Oyunculuk Kariyeri
Futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra oyunucluğuyla dikkat çeken Beckham,2017 yılında vizyona giren Kral Arthur: Kılıç Efsanesi’ (King Arthur: Legend of the Sword)'de başrol olarak oynadı.

Katkıda Bulunduğu Sinema Yapımları:
Kral Arthur:Kılıç Efsanesi(2017)
The Man From:U.N.C.L.E(2015)
Cristiano Ronaldo: World at His Feet (2014)
The Class of 92 (2013) Zidane:
Bir 21. Yüzyıl Portesi (2006)
Real (2005)
Beckham Futbol öğretiyor (2004)
Manchester United: Beyond The Promised Land (2000)
The Spice Girls In America: A Tour Story (1999)

title