Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Güçleri Yetiyorsa Buyursun Gelsinler

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yeni Zelanda katliamcısının, "Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız." sözlerine, "Biz buradayız. Güçleri yetiyorsa buyursunlar gelsinler." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Habertürk'te Açık ve Net programında Kübra Par'ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

İbrahim Kalın, Yeni Zelanda'da camideki 49 müslümanı katleden katil Brenton Tarrant yayınladığı manifestoda "Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak" şeklindeki sözlerini yorumlayan Kalın, caninin üzerinden Avrupa'da yükselen ırkçı, İslamofobik ve Türk nefreti söylemi üreten çevrelere şöyle seslendi: Biz buradayız. Güçleri yetiyorsa buyursunlar gelsinler...

Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

Öncelikle bu saldırıda hayatını kaybeden Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu hunharca saldırı son günlerde rutin hale gelen hadiselerden biri olarak yaşandı. Hayatını kaybeden kişilerle ilgili henüz kimlik tespitleri tam olarak yapılmış değil. Yaralılar içinde 3 tane Türk vatandaşımız var. Bir tanesiyle sayın Cumhurbaşkanımız görüştüler. Büyükelçimiz sürekli onlarla temas halinde. Ağır yaralı ve yaralı olan yaklaşık 47-48 kişi var. Bizdeki bilgiye göre henüz kayıp, aranan Türk yok. Bu 3 kişi kimlikleri tespit edilip hastaneye kaldırılan kişiler.

"SALDIRI MÜSLÜMANLAR TARAFINDAN OLSAYDI DÜNYA AYAĞA KALKARDI"

Bu tür saldırılar Norveç'te benzer, Amerika, Fransa'da saldırılar oldu. Bunları alt alta koyduğunuzda olayın işleniş şekli, arkasında yatan ideolojik örgü, kendilerine göre tarihi perspektif, olayın takdim edilme şekli, umut ettikleri sonuçlar. Bunları alt alta koyduğunuzda bir kişinin tek başına oturup yapacağı bir eylem olmadığı anlaşılıyor. Özellikle Batılı, hristiyan kişiler yapılan eylemlerde 'yalnız kurt, sorunları vardı, psikolojik sorunları var' diyerek olayı sıradanlaştırıldığına tanık olurduk. Tersi olsaydı, bugün dünyayı ayağa kaldırmış olurlardı.

"İLK YAPILMASI GEREKEN KRİMİNAL ÖRGÜTÜN AÇIĞA ÇIKARTILMASI"

Saldırıyı yapan kişi, manifestosuna baktığınızda, sosyal medya paylaşımlarından bir tanesi de bu eylemi tabi olduğu tapınak şovalyelerinin onayladığını söylüyor. Tapınak şovayeleri hıristiyan tarikatıdır. Avrupa'dan Kudüs'e gelen, seyahat esnasında yolculuk yapan seyyah, asker, maceracıları hem korumuş hem de finansal işlemlerini yapmış bir örgüt. Daha sonra kilise ile ters düştüğünde kilise tarafından aforoz edilmiş bir örgüt. Daha sonra yeraltına girdiğini görüyoruz. Bu teröristin bu tarihi atfı yapması bile başka bir networkun hala devam ettiğini gösteriyor. İlk yapılması gereken kriminal örgüt yapısını açığa çıkarılacak adımların atılması gerekmektedir.

"GÜÇLERİ YETERSE BUYURSUNLAR GELSİNLER"

Bize gelen spesifik bir istihabarat yok. Arkadaşlarımız teyakkuz halinde. Bu sapık caninin özellikle İstanbulumuzla ilgili kullandığı ifadeler oldukça manidar. Konstantinapol bizim olacak gibi ifadeler kullanıyor. Türkler Anadolu yakasında oturabilirler. Avrupa yakasında olmasınlar diyorlar. Biz şu anda İstanbul'dayız, İstanbul'un Avrupa yakasındayız. Bugün İstanbul'an Avrupa yakasında Beril hocamızın cenaze namazının yanısıra Yeni Zelanda'da katledilenler için gıyabi cenaze namazı kıldık. Biz buradayız, böyle bir şeye güçleri yetiyorsa buyursunlar gelsinler.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İbrahim Kalın Haberler

500

Yorumlar (14)

Bu ne:

Türkiye cumhuriyetinin üst düzey yetklisi neden bir teröriste cevap verme ihtiyacı hissetmiş hemde mahalle ağzıyla utanmasa gel teke tek kapışalım diycekmiş :D

10
1
yanıtYanıtla
ASLI:

NE BEKLİYORDUN ADAMLARIN KALİTESİ O KADAR.

yanıt4
yanıt2
abidik gubudik:

hehe zaten sen ilk safhalarda savasirdin

6
1
yanıtYanıtla
KARA KUYU:

yazik yani koskoca türkiyenin cumhurbaskaninin sözcüs olarak bir bes paralik katili kendine muhattab ediyorsun, o insan diskisi o kadar. Masallah bizimkilerde kendilerini bunun gibi mahlüklerin seviyesine düsürmek icin öyle meraklilarki ellerinden geleni yapiyorlar, anlamak zor.

5
2
yanıtYanıtla
Adanali:

Katliyom kanka

yanıt0
yanıt1
2019:

Bir camiyi kalleşçe yıkabilirsiniz ama yenilenir ve ölenlerin yerine yenileri gelir, sistem devam eder. Ama size ne olur, sizi sökerker könünüzden. Çünkü Fatih Sultan Mehmet''in torunları kuyruğunuzdaki acıyan yaranıza tuz basmak için bekliyorlar eski adı konstantinopolis olan yerde ve tüm ülkede. Sen osmanlı tokadını büyüklerine sor, iyi bilirler, merak ettiniz herhalde. Buralarda tokadı atacak torun çok var.

3
2
yanıtYanıtla
bir genc:

yav cami yapmak bi hünermi oluyor cami cumaylami Allaha yakin olunuyor memleketin meryalari doldu camilerle hepsi bos duruyor bukadar görgüsüz olmayin arkadas heryeri yavmaliyorsunuz bu ülkede baska insanlarinda söz hakki var ihtiyaclari var luzumsuzca yapilan camiler zaten yikilacak yikilmak zorunda bu ülkenin gencligi gelecegi camilerle betonlarla kapatilamaz is alanlari sosyal kültürel merkezler yapillmali ihtiyac olan birsürü sey var

yanıt1
yanıt4
Adınızı Yazın:

gelecegi varsa görecegide vardir bize tav olan cok ama kimse cesaret edemiyor dimdik ayaktayiz turkün gucunu bilmeyene ögretebiliriz vallahi

4
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

Allahın iziniyle biz ve bizden sonrakiler her zaman burda olacak.

3
0
yanıtYanıtla
mert:

eyyy SATILMIŞ ARAPLAR sahte müslümanlar ALLAH sizlere bu vahşetin hesabını soracak elbette sesiniz neden çıkmıyor.

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title