Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekstilde Yerli Üretim ve Tasarım İstedi

Güncelleme:

Faruk Saraç Moda Tasarım Meslek Yüksekokulu açılışında konuşan Erdoğan, tasarım konusunda adım atılması gerektiğini söyleyerek, "Bunun altına da made in Turkey yazalım yahu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun açılışını yaptı. Fatih Cankurtaran'da eski zührevi hastalıklar hastanesinin yerine restore edilerek yapılan okulun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üretimle birlikte asıl katma değeri oluşturan tasarımı da gerçekleştirmek istiyoruz. Fakat montaja alışmış olanlar, maalesef bu işe yanaşmıyorlar. Çünkü o kolay. Zora girmek istemiyorlar. ya gel işte. Bunu kendin üret. Üretebilirsin. Bunun altına da 'made in Turkey' diyelim yahu" dedi. Erdoğan, açılışa katılan oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile bir süre sohbet etti.


"BURANIN MAZİSİ KARANLIK"

Böyle bir okul açılışının kendisini duygulandırdığını söyleyen Erdoğan, "Buranın mazisi çok karanlıktı. Ama tarihine baktığımız zaman çok çok farklı bir yerdi" dedi.

"TÜRK MALI DAMGASI MAKBUL"

Erdoğan, Faruk Saraç'ın birikimini gençlere aktarmak için bu okulları kurmuş olmasının örnek teşkil ettiğini söyledi. Türkiye'nin üretimde rüştünü ziyadesiyle ispat ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eskiden bir ürün alınırken onun yabancı menşeili olması, kalitesinin garantisi gibi algılanırdı. Ama bunlar geride kaldı. Şimdi iş tam tersine döndü. Alınan ürünlerin Türk malı damgası taşıması, her bakımdan daha makbul kabul edilmesine yol açtı" diye konuştu.

"BAŞARACAĞIZ"

Türkiye'nin yeni bir hedefi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Üretimle beraber. Tasarımda da bölgemizde söz sahibi olmak durumundayız. Çünkü asıl değerli olan tasarımdır. Biz bunun için yerli araba diyoruz. Yerli savunma sanayi diyoruz. Üretimle birlikte asıl katma değeri oluşturan tasarımı da gerçekleştirmek istiyoruz. Fakat montaja alışmış olanlar, maalesef bu işe yanaşmıyorlar. Çünkü o kolay. Zora girmek istemiyorlar. ya gel işte. Bunu kendin üret. Üretebilirsin. Bunun altına da made in Turkey diyelim yahu. Bunu yaşayalım. Bakıyorsun ki, 'bildiğiniz gibi değil sayın Cumhurbaşkanım'. 'Öyle kolay değil'. Yahu kolay değil diye bir şey yok. Kolay. Artık bu ülke birçok zoru başardı. Bunun da başaracak. Ama size nasip olmayacak. Bunu başaracaklar çıkacak. Bunu göreceksiniz" dedi.

"PAZARLIĞINI YAPACAĞIZ"

Son katıldığı Savunma sanayi fuarından örnek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamdolsun yüzde yüz yerli olan ürünlerimiz ortaya çıkmaya başladı. Bakın şimdi biz insansız hava aracını, şuanda ürettik. Yüzde yüz yerli. ve bunu yapan gençler, bizim gençlerimiz. ve bunu almamak için direnen bazı mahfiller var. Ama o da hallolacak. Biz şuanda yurtdışında pazarlığını yapmaya da başladık. Ben zaten söylüyorum. Ben diyorum bu konuda, pazarlamacılık yapacağım, her yerde. Çünkü pazarı oluşturacağız ki, onlara teşvik olsun, yoksa onlara teşvik olmaz" ifadesini kullandı.

FARUK SARAÇ: HAYALİMDİ

Açılış töreninde konuşan ünlü modacı Faruk Saraç ise, 1999'da ilk moda ve sanat vakfını kurduğunda hedefinin gençlere önderlik yapmak olduğunu belirtti. Saraç, " 2010 yılında, 25 yıldır atıl olan ilk fabrikaya evsahipliği yapmış, Fabrika-ı Humayun olan daha sonra da tütün deposu olarak kullanılan yeri alarak restorasyonunu yaparak eğitime kazandırdık. Şuanda orada 300 talebemiz var. 5 ayrı bölümümüz var. Hep hayalimdi İstanbul'da bir okul açmak. Bilgi satın alınamaz verilir diye düşünüyorum. Çocuklar benim için çok özel. Bir tasarım yaptıracaksak çocuklardan başlamamız gerekir diye düşünüyorum. Çünkü önemli olan sağlık ve eğitimdir. Eğitimi uygulamalı hale getirmek çok daha önemli" diye konuştu.

İMİRZALIOĞLU İLE TOKALAŞTI

Okulun açılış kurdelesini kesmek için sahneye Faruk Saraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ünlü oyuncular Kenan İmirzalıoğlu ve Hülya Koçyiğit de çıktı. Açılış töreni sırasında Emine Erdoğan Hülya Koçyiğit'le sohbet ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan da İmirzalıoğlu ile tokalaştı. Okulda incelemelerde bulunan Erdoğan İzmir'e hareket etmek için Atatürk Havalimanı'na geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kenan İmirzalıoğlu Faruk Saraç Moda Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (68)

rizeli:

ah bu seçim olmasa şu yagcılıgının nasıl oldugunu nasıl ögrenecektik

25
8
yanıtYanıtla
c f oğlu:

madein din tüccarı diyiver

27
4
yanıtYanıtla
DrMobil-IOS:

AKP tektir... AKP %50'in üstündedir. CHP %20-25' MHP %15-20 ve sonunda HDP %10'un altında.. Göreceksiniz;)

7
21
yanıtYanıtla
PARDUSmobilWeb@haberler.com:

Her şeyi ithalata çeviryerli üretimi bitir ondan sonra made in Turkey edebiyatı yap..Yav İtalyan Agusta şirketine MİLANODA helikopter yaptırıp adını Atak koyuyor biz yaptık diye yutturuyorsunuz..AİRBUS şirketne uçak yaptırıp adını Koca Yusuf koyuyor biz yaptık diye anlatıyorsunuz..SAMAN BİLE İTHAL..ABD DEN BADEM ,RUSYADAN BUĞDAY,URUGUAYDAN ET İTHAL EDER OLDUK..GÜBRENŞN ÇUVALI 230TL..DÜNYADA MAZOT FİYATI DÜŞERKEN BİZDE TAVAN YAPIYOR.TURİZM ALLAHA EMANET.BİLİM ,FELSEFE,SANAT VE EĞİTİMDE ZİMBABWE GİBİ DEVLETLERİN SIRALAMASINDAYIZ..SPORDA REZİL OLDUK..HER YERE İŞ BİLMEYEN YANDAŞ YERLEŞTİ.750DEVLET KURUMUNU SATTINIZ BU PARAYLA YAPTIRDIĞINIZ YOLLARI 13YILDIR BAŞIMIZA KAKINÇ YAPTINIZ..KADINA ŞİDDET,YETİMLERE TECAVÜZ,İŞÇİ ÖLÜMLERİNDE EN ÖNDEYİZ..BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAYAN ÜLKELER KATAGORİSİNDEYİZ..DİNDARLAŞTIK DİYORSUNUZ BONZAİ İÇMEYEN ÇOCUK KALMADI...DAHA NE SAYAYIM SİZE

21
6
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

SANATÇI YALAKA OLMAZ BİLİNİRDİ YENİ TÜRKİYEDE BU DA KALMAMIŞ.

25
2
yanıtYanıtla
HakikatmobilWeb@haberler.com:

Reis SENI ÇOK SEVIYOR DERDİNLE DERTLENİYORUZ

15
10
yanıtYanıtla
ALI Mobil-ANDROID:

OYLAR CHP VEYA MHP YE OLMADI HDP YE HAYDI HAYIRLISI İNŞALLAH ALLAH IM SANA SIĞINIYORUZ

16
5
yanıtYanıtla
bedoMobil-IOS:

Cumhurbaşkanımız eline hiçbiriniz su bile dökemezsiniz adam gibi adam varmı onun gibisi...

13
8
yanıtYanıtla
kürtler:

türktür bu ülkede yaşayan herkes kimlik bakımından türktür araplar boşnaklar kürtler ermeniler vs. vs. vs. v. s. s hepsi türk

4
14
yanıtYanıtla
hakan:

işte yeni Türkiye ktidar döneminde halk çöktü ekonomik olarak. . İcra ve borca battık. . 2001 yılında işsizlik oranı 8. 4 iken bugün yüzde 11. 3 e çıktı. Şuanda OECD ülkeleri içinde genç işsiz oranında en kötü ülke olduk. . . Piyasada ve cepte nakit kalmadı alım gücü bitti. 2002 de asgari ücret 225 mio, çeyrek altın 22 mio idi. 10 çeyrek alınıyordu . şimdi , 949 lira ile 6 çeyrek altın alamıyorsun. satışı 167 lira. . O dönemlerde kredi ve kredi kartı ihtiyacı yoktu. . 2002 yılında 6 milyar tl olan halkın toplam kredi kartı ve tüketici kredisi borcu şuanda 330 milyarı aştı. borç tam 53 kat arttı. (Konut ve araç kredisinden bağımsız). 2002 yılında 8 milyon olan icra sayısı şuanda 22 milyonu buldu. . Nüfus artışı ne kadar peki?. . 2004 te 3400. 000 olan esnaf sayısı şuanda . 2900. 000 lerde onlar artık işsiz veya işçi. . . . Kişi başı milli gelir tam 7 senedir yerinde sayıyor. . Rakamları araştırın hepsi internette var. Ondan sonra kararınızı verin. :

5
11
yanıtYanıtla
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title