Haberler

Conor McGregor Biyografisi

Conor McGregor
Doğum Tarihi14.7.1988

Conor McGregor Kimdir ?

Conor Anthony McGregor 14 Temmuz 1988 yılında İrlanda’nın başkenti Dublin’de dünyaya geldi. Genellikle saldırgan stili tercih eden McGregor baskın taraf olmayı hedefler.

McGregor MMA kariyerine 2008'de başladı. 2012'de Cage Warriors organizasyonunda tüy siklet ve hafif siklet şampiyonluğunu aynı anda yaşayan ünlü dövüşçü, Cage Warriors'da kazandığı iki unvanı da UFC ile anlaştıktan sonra boşa çıkarmıştır. 2015 yılında UFC 194'te Jose Aldo'yu 13 saniyede nakavt ederek UFC tüy siklet şampiyonu oldu. Bu nakavt UFC unvan maçları tarihinin en hızlı nakavtı oldu. 2016 yılında UFC 205'te Eddie Alvarez'i nakavt ederek hafif siklet şampiyonu oldu ve UFC tarihinde iki ayrı siklette aynı anda şampiyon olan ilk dövüşçü oldu.

McGregor'un profesyonel boks kariyeri ise 2017'de başladı. İlk maçında Floyd Mayweather Jr.'a mağlup oldu.
McGregor MMA tarihinin en popüler ismi olmakla da ön plana çıkıyor. UFC tarihinin en çok PPV satışı yapılan altı şovunun dördünde ana maçta McGregor dövüşüyordu. Ana maçında Nate Diaz ile karşılaştığı UFC 202 şovu 1.65 milyon satış yapmış ve en çok PPV satışı yapılan MMA şovu olmuştur. Ayrıca Mayweather ile yaptığı boks maçı da Kuzey Amerika'da 4.3 milyon PPV satışı yapmıştır ve bu sayı tüm zamanların en yüksek ikinci PPV satışı olarak kayıtlara geçmiştir.

McGregor, 12 yaşında boks ve kick boks yaparak UFC temellerini attı. O genç yaşlarda İrlanda'da boks şampiyonu oldu. 2007 yılında ilk MMA maçında Kieran Campbell'ı nakavt etti. 2013 yılında ilk UFC dövüşünde Marcus Brimage'i nakavt etti. Sırasıyla Max Holloway, Diego Brandao, Dustin Poirier ve Dennis Siver'i nakavt etti ve bu sürede tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başardı.

Jose Aldo'nun sakatlanmasıyla Chad Mendes ile geçici UFC tüy sıklet şampiyonluk maçına çıktı ve rakibini nakavt ederek geçici şampiyon oldu. Daha sonra Jose Aldo'yla karşılaştı ve 13 saniyede maçı kazanarak UFC tüy sıklet kemerini aldı.

2016 yılında hafif sıklet şampiyonu Rafael dos Anjos ile karşılaşacağı açıklandı fakat dos Anjos sakatlandığını açıklayınca rakibi Nate Diaz oldu.

5 Mart 2016 UFC 196 etkinliğinde Nate Diaz'a kaybetti ve ilk UFC yenilgisini aldı. 20 Ağustos 2016 UFC 202'de Nate Diaz'ı puanla mağlup etti ve tekrar hafif sıklete dönüş yaptı.

12 Kasım 2016'da UFC hafif sıklet şampiyonluk maçı için Eddie Alvarez ile karşılaştı ve rakibini 2. roundda nakavt etti. Bu nakavt ile McGregor UFC tarihinde 2 sıklette şampiyon olan ilk dövüşçü unvanını aldı.

title