Haberler

14 Yaşındaki Çocukla Evlenen Adama 8 Yıl Sonra Hapis Geldi

Güncelleme:

Osmaniye'de 8 yıl önce 14 yaşında olan Suna Altıparmak ile evlenen 30 yaşındaki Ahmet Tekel hakkında 'Nitelikli cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından açılan davada, 3 çocuğu olmasına ve resmi nikah yaptırmasına rağmen 6 yıl 8 ay hapis cezası verilip cezaevine konuldu. Suna Tekeli, "Eşim çocuklarıyla ve benimle mutluydu. Çocuklar her gün babalarını soruyorlar ve ben de 'askerde' diyorum" dedi.

SEVEREK EVLENDİ AMA YAŞI TUTMADIĞI İÇİN RESMİ NİKAH KIYILAMADI

Mimar Sinan Mahallesi 8575 Sokak'ta oturan kepçe operatörü Ahmet Tekeli, 12 Ağustos 2007'de 14 yaşında olan komşusunun kızı Suna Altıparmak ile ailelerin de onayıyla evlendi. Suna'nın yaşı küçük olduğu için nikah kıyılmadı.

DOĞUM İÇİN GİTTİĞİ HASTANEYE GİDİNCE KOCASINA SORUŞTURMA AÇILDI

İstanbul'a taşınan çiftin 2009 yılında Üsküdar Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Sevde' adını verdikleri bir kızları dünyaya geldi. Annenin yaşının küçük olduğunu fark eden hemşireler, polise bilgi verdi. Bunun üzerine Ahmet Tekeli hakkında soruşturma başlatıldı.

Genç çift daha sonra Osmaniye'ye göç ederken, soruşturma sonunda Ahmet Tekeli hakkında 'Nitelikli cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından Osmaniye 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dava devam ederken çift 2010 yılında resmi nikah yaptı. 2011'de Şaban Mete, 2012'de de Ecrin adında iki çocuğu daha olan Ahmet Tekeli, dava sonunda 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 10 Şubat 2015'te cezaevine konuldu.



KOCASI İÇİN CUMHURBAŞKANINA MEKTUP YAZDI

Şimdi 22 yaşında olan Suna Tekeli, eşiyle severek evlendiğini söyledi. Eşinin tahliye edilmesini istediğini belirten Tekeli, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum ve eşimin beraatını istiyorum. Onun hiçbir suçu yok, tek suçu evlenmekti. Eşim çocuklarıyla ve benimle mutluydu. Çocuklar her gün babalarını soruyorlar ve ben de 'askerde' diyorum. Bu evlilikten dolayı hiçbir şikayetçi yok. Annem babam kendi rızalarıyla verdiler. Hiçbir şikayetçi yokken hakim ceza verdi ve şu anda boş yere yatmakta. Birkaç defa Cumhurbaşkanımıza mektup yazıp savcılarımızın yanına çıktım ama 'Yapacak bir şey yok' diyorlar. Ben eşimin cezaevinden çıkıp çocuklarına kavuşmasını istiyorum."

"CUMHURBAŞKANIM BENİM ÇOCUĞUMUN HİÇBİR SUÇU YOK"

Anne Saniye Tekeli de oğlunun suçsuz yere cezaevine konulduğunu öne sürüp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyerek, "Cumhurbaşkanım, benim çocuğumun hiçbir suçu yok. Küçük yaşta eşi ile evlendiği için 6 yıl 8 ay bu ceza verildi. Boşu boşuna yatırılmakta ve asıl mağduriyeti siz yapıyorsunuz. Çocuğumun çıkmasını istiyorum. Bu konunun üzerinde bizzat durun, sesimizi duyun" diye konuştu.Çiftin 4 yaşındaki oğlu Şaban Mete ise, babasın askerde olduğunu belirterek, "Onu çok özledim. Artık yanımıza gelmesini istiyorum" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Tekeli Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (82)

abc:

TECAVÜZCÜLER ONUN BUNUN NAMUSUNUYLA OYNUYOR ORTALIKTA AMA EDEBİYLE EVLENEN CEZA YİYOR ADALET NERESİNDE

19
5
yanıtYanıtla
cananmobilWeb@haberler.com:

Hak ettigini bulmuş 14 yasinda ilkokul öğrencisiyle evlenirsen sonun bu.

19
1
yanıtYanıtla
mardinli:

işte erdoğanın adaleti oylar hdp ye

8
9
yanıtYanıtla
77mobilWeb@haberler.com:

Ben de 16 yaşında evlendim benim herifide hapse atsınlar ihbar ediyorum:D

16
1
yanıtYanıtla
13bitlislimobilWeb@haberler.com:

Zina serbest ama kendi rızasıyla olsada 18 yaşından küçük biriyle evlenmek 7 yıl. .tüh adaletinize

15
1
yanıtYanıtla
CEHALET:

Bu ne cahillik sen ne biçim bi anasın ki o yaşta kızını 30 yaşındaki birinin kollarına atıyosun tüh sizin sıfatınıza. . . O da o küçük yaşında 3 bebekle kapasın kafasını otursun ağlasın öyle. . . O çocuklarda yarın ana babasının yaptıklarını yapar ne güzel gelecek . . . . .

6
9
yanıtYanıtla
haydar baba:

allah bunları bildiği gibi yapsın diyarbakırda kendini subay olarak tanıtıp 4 tane 14 yaşında kızı kandırıp esrar içirip tecevüz eden şahısa 7. veya 10 yıl habis isteyen savcı gerekçesi kendi rızalarıyla olmuş. peki bu evlenen kişi hanımın rızası olmadanmı evlenmişki bu gadar hapis cezası veriliyor yok bunlara ahirette yer yok çünkü adelet dağıtmıyorlar adalet birine böyle ötekine öyle olmaz

14
0
yanıtYanıtla
hulyamobilWeb@haberler.com:

Okadar tecavuzcu var suclari kanitlanmis onlari hapse atin

14
0
yanıtYanıtla
77mobilWeb@haberler.com:

Bu ceza ile kadının çocukluğunumu geri getirecekler şimdi kadına evlilikten sonra ikinci bir ceza vermiş oldular daha 22 yaşında üç çocukla yanlız kalması çok yanlış vede saçma bu kararı verenler gidip bingölde onlarca herfin istismarına uğrayan 14 yaşındaki kıza sahip çıksınlar

14
0
yanıtYanıtla
KURTULUŞ:

artık olan olmuş. çocuklar var. kız isteyerek evlenmiş. salın gitsin çocukları babasız büyümesin. tüküreyim böyle adalete

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title