Haberler

Cillian Murphy Biyografisi

Cillian Murphy

Cillian Murphy Kimdir ?

1976 İrlanda doğumlu olan aktör Cillian Murphy, lise eğitiminin ardından Cork Üniversitesi'nde hukuk okumaya başladı ama okulu tamamlayamadan yarım bıraktı ve müziğe yöneldi. Çeşitli gruplarda gitar çalan Murphy, üniversiteden ayrıldıktan sonra Cork şehrindeki Corcadorca Theatre Company'ye katıldı ve tiyatro oyunculuğuna başladı.
Cillian Murphy'nin oyunculuk kariyerindeki esas çıkış ise Danny Boyle imzalı 28 Gün Sonra... (2002) filmi ile geldi. Bu performans oyuncuya Empire En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Ödülü'nü getirdi.
Oyuncu, Soğuk Dağ (2003) ve İnci Küpeli Kız (2003) gibi gişe hiti filmlerde yardımcı oyuncu rollerini üstlendi, akabinde Batman Başlıyor (2005) ve Gece Uçuşu (2005) filmlerinde ‘kötü adam' rollerini sırtladı. Pluto Kahvaltısı (2005) adlı filmde annesini arayan İrlandalı bir transseksüel olan Patrick "Kitten" Braden rolünü üstlenen Cillian Murphy bu performansı ile En İyi Erkek Oyuncu (Komedi / Müzikal) kategorisinde Altın Küre'ye aday gösterildi.
Ken Loach'ın Cannes'da Altın Palmiye'ye uzanan filmi Özgürlük Rüzgarı'nda (2006) rol alan Murphy, bağımsız filmlerin yanı sıra Kara Şövalye (2008), Zamana Karşı (2011), Medyum (2012) ve Kara Şövalye Yükseliyor (2012) gibi gişe hitlerinde rol almaya da devam etti. Bu filmlerin başarısıyla Cillian Murphy 2013 yılında yayın hayatına başlayan Peaky Blinders dizisinde Thomas Shelby rolüyle tam 6 sezon beyazcamda seyirciyle buluşmaya devam etti.

title