Haberler

Christina Aguilera Biyografisi

Christina Aguilera

Christina Aguilera Kimdir ?

Christina María Aguilera (d. 18 Aralık 1980, New York), 7 Grammy Ödülü sahibi Amerikalı pop, gospel, caz ve R&B müzisyeni ve söz yazarıdır. Dört oktavlık ses aralığı ve yüksek notaları sürdürme yeteneği ile tanınan Bir Kuşağın Sesi olarak anılmıştır.[2] Christina Aguilera ilk Star Search'da programında yarışmacı olarak görüldü. Daha sonra 1993-1994 yıllarında Disney Channel'ın The New Mickey Mouse Club serisinde bulundu. Aguilera, Mulan filmi için kaydettiği Reflection şarkısından sonra RCA Records ile anlaşma imzaladı. Aguilera,Billboard Hot 100 listesinde 3 şarkısının birinci olduğu Christina Aguilera (albüm) albümünü yayınlayarak büyük ün kazandı. 2001 yılında ilk albümünün İspanyolca versiyonu olan Mi Reflejo'yu yayınladı. 2002 yılında anlaşmalı olduğu yerden ayrıldıktan sonra Stripped albümünü yayınladı. Stripped albümündeki Beautiful şarkısı ona inanılmaz ticari kazanç sağladı. 2006 yılında da soul, caz müzik özellikleri barındıran Back to Basics albümünü yayınladı. 2010 yılında da Bionic albümünü 2012 yılında ise Lotus albümünü yayınladı. 2018 yılında R&B/Hip-Hop tarzında olan Libération albümünü yayınlamıştır. Son olarak 20 yıl sonra tekrar ispanyolca albümü olan Aguilera albümünü yayınlamıştır. Bu albüm Mi Reflejo albümünün devamı olduğu belirtilmiştir. Christina Aguilera, 5 Grammy, 2 de Latin Grammy ödülü toplamda 7 Grammy Ödüllü, 5 MTV Video Müzik Ödülleri, 7 Billboard Müzik Ödülleri, 5 World Music Awards 3 Billboard Latin Müzik Ödülleri, birden fazla Guinness Dünya Rekoru ve Disney efsanesi seçildi. Aguilera, eğlence endüstrisindeki en etkili Latin sanatçılardan biri olarak kabul ediliyor; 2013'te Time, onu dünyadaki en etkili 100 kişi arasında sıraladı ve VH1 tarafından müzikte sekizinci en büyük kadın olarak sıralandı. Tüm dünyada sadece albümleri 50 milyon satmıştır. Albüm single satışları toplamı 130 milyon satmıştır. 2009'da Billboard tarafından 2000'lerin en başarılı yirminci sanatçısı olarak sınıflandırıldı .Müziğinin dışında, Dünya Gıda Programı (WFP) sözcüsü seçildi ve ses yarışması The Voice (2011-2016) koçluğu yaptı ve drama dizisi Nashville'de (2015) rol aldı. Ayrıca Christina son 10 yılın Madonna'dan sonra en çok single satan sanatçısı olmuştur Rolling Stone şirketinin yaptığı araştırmaya göre tüm zamanların en iyi 100 şarkıcısından biri olup bu şarkıcılardan 30 yaş altındaki tek şarkıcıydı.

Hayatı
Çocukluğu
Christina María Aguilera, 18 Aralık 1980'de Staten Island, New York'ta dünyaya geldi. Annesi Shelly Loraine Fidler bir İspanyolca öğretmeni, Fausto Wager Xavier Aguilera ise orduda cerrahtı. Babası Ekvador'da doğdu ve annesinin Alman, İrlandalı, Galli ve Hollandalı soyları var. Ailesi, babasının askerlik hizmeti nedeniyle sık sık taşındı ve New Jersey, Teksas, New York ve Japonya gibi yerlerde yaşadı. Çalkantılı ev halkıyla başa çıkmak için müziği bir kaçış biçimi olarak kullandı. İkisi de katolikti. Annesi 20, babası 32 yaşındayken evlendiler. Ailesi, Aguilera 6 yaşındayken boşandı ve annesi, Christina ve kardeşi Rachel'I alıp annesinin yanına, Pensilvanya'nın Pittsburgh bölgesindeki bir banliyö olan Rochester'daki büyükannesinin yanına taşındı. Babası Fausto, hem fiziksel hem de duygusal açıdan saldırgan biriydi. Aguilera babasının bu tutumunun şarkılarına açıkça yansıdığını söylemiştir. Şarkıcının annesi daha sonra bir sağlık görevlisi olan Jim Kearns'le evlendi ve ondan Michael adında bir oğlu oldu.

Christina'nın müzikal gücünü keşfeden büyükannesi olmuştur. Çocukken, Aguilera, büyükannesinin satın aldığı ve şarkı söylemeye çalıştığı soul ve blues plaklarına çekildi, bu da ona mahallesinde "büyük sesli küçük kız" olarak ün kazandırdı. Aguilera zaten küçüklüğünden beri şarkıcı olmak istiyordu. Çocukluğundan beri Billie Holiday, Janet Jackson, Mariah Carey, Aretha Franklin, Barbra Streisand gibi isimlere hayrandı. Christina, sahnelere 6 yaşında iken okuldaki yetenek yarışmalarına katılarak başladı. Birçok yetenek yarışmasına katıldı ve her seferinde birinci oldu. Sekiz yaşında Whitney Houston'ın " I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me) " şarkısının yorumuyla ilk yetenek yarışmasını kazandı.[16] Onunla yarışacağını öğrenen diğer yarışmacılar geri çekiliyorlardı, onu kıskanıyorlardı. Hatta soyunma odasında saldırıya uğradı ve evlerinin önünde duran arabalarının lastikleri patlatıldı. Şiddet olaylarının tırmanması üzerine aile başka bir yere taşınmaya karar verdi. 1990 yılında 'Star Search' yarışmasına katılmış ve yarışmada Etta James'in "A Sunday Kind of Love" parçasını okuyarak 2. olmuştur. Hemen ardından bir televizyon kanalında yayınlanan “Wake Up With Larry Richert” adlı programda aynı şarkıyı seslendirdi. İnsanlar onu “20 yaşındaki biri gibi şarkı söyleyebilen 10 yaşındaki kız” olarak tanımaya başladı.Pittsburgh'de geçirdiği yıllarda Aguilera birçok kez hokey, futbol ve beyzbol maçlarından önce sahaya çıkıp “The Star-Spangled Banner” adlı şarkıyı söyledi. Rochester'daki Rochester Area School District'e ve Wexford yakınlarındaki Marshall Middle School'a katıldı ve zorbalığa uğramamak için evde eğitim görmeden önce kısa bir süre North Allegheny Intermediate Lisesi'ne gitti.

1991'de Aguilera, Disney Channel'daki The Mickey Mouse Club'da bir pozisyon için seçmelere katıldı, ancak ancak yaş gereksinimlerini karşılamadı. İki yıl sonra televizyon dizisine katıldı ve 1994'te iptal edilene kadar müzikal sayılar ve eskiz komedi yaptı. İçlerinde Britney Spears, Justin Timberlake gibi ünlülerin de yer aldığı The New Mickey Mouse Club'a katılmıştır. Burada da insanlar onu bu yaşta "Diva" olarak çağırmışlardır.1994 yılında bu gösterinin sona ermesinin ardından sanatçı demolar kaydetmeye başladı. Gösteri bittikten sonra, Aguilera Japonya'ya taşındı ve Japon şarkıcı Keizo Nakanishi ile düet yaptığı ilk şarkısı "All I Wanna Do"yu kaydetti. 2 yıl sonra kendi müzik kariyerine Japon sanatçı Keizo Nakanishi ile yaptığı "All I Wanna Do" ile başlamıştır. 1998'de Aguilera, bir kayıt sözleşmesi aramak için ABD'ye döndü. Finansal zorluklar yaşadıkları için Walt Disney Records ile iletişime geçmesini söyleyen RCA Records'a başvurdu. 1998 yılının başlarında evinin banyosunda Whitney Houston'ın “Run To You” adlı şarkısını söylerken bunu eski bir teybe kaydetti Disney'e, animasyon filmleri Mulan (1998) için " Reflection " tema şarkısını kaydetmesi için seçilme umuduyla gönderdi . Bunun keşfedilmesi üzerine 1998 yılında Disney animasyonu olan Mulan adlı filmde “Reflection” adlı şarkıyı söylemek için seçilen kişi oldu. Bu kaydın hemen ardından, RCA Records adlı şirket Aguilera'yla bir sözleşme imzalamaya karar verdi. “Reflection”, single listelerinde çok üst sıralara tırmandı, hatta aynı yıl “En İyi Orijinal Şarkı” dalında Altın Küre'ye aday oldu.

title