Haberler

CHP'li Develi'den Sağduyu Çağrısı

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, ölüm ve şiddet üzerinden siyaset üretilmemesini istedi, toplumun her kesiminin sağduyulu olması gerektiğini söyledi.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, ölüm ve şiddet üzerinden siyaset üretilmemesini istedi, toplumun her kesiminin sağduyulu olması gerektiğini söyledi.

Develi, yaptığı açıklamada Gezi Parkı eylemleri sürecinde Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Mehmet Ayvalıtaş ve Komiser Mustafa Sarı'nın hayatını kaybettiğini, binlerce insanın ise yaralandığını hatırlattı. Develi, son olarak başına gaz kapsülü isabet eden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın 216 gün komada kaldıktan sonra yaşam mücadelesini yitirdiğini kaydetti.

Berkin Elvan'ın ölümünden sonra protesto gösterilerinde İstanbul Okmeydanı'nda Burak Can Karamanoğlu, Tunceli'de ise polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın öldüğünü anımsatan Develi, şunları söyledi:

"Ölenler bizim insanımız, bu ülkenin emekçi yurtseverleri. Berkin bir işçi ailesinin çocuğu, Burak da askerden geldikten 3 gün sonra garson olarak çalışmaya başlamak zorunda kalan bir emekçi. Bir birlerinden farkları yok. Onları katleden bu sömürü düzeninin devamını isteyenler. Gezi eylemlerinde daha önce ölenler de olduğu gibi, Berkin'in ölümünü de vicdanımıza, insanlığımıza anlatamıyor, anlatamayız da. Ortaya çıkan şiddetin doğal sonucu olan ölümleri, bir başka ölümle açıklayamayız. Berkin için ağlayan kalbimiz, içimize akan gözyaşları Burak Can Karamanoğlu'nun ölümü ile birlikte sele dönüştü. Ölümler hepimizin, acılar hepimizin. Bu ölümler bizi ayrıştırmak yerine kenetlemeli, birleştirmeli. Çünkü ülkemizin geleceğine göz koyanlar bu ölümler üzerinden bizi ayrıştırmaya çalışıyor. Bu tuzağa düşmeyelim. Evrensel kardeşliğin başkenti olan Anadolu topraklarında şiddet, kin ve nefret söylemlerine son verilmeli. Toplumun her kesimi sağduyulu olmalı. Şiddet, nefret kin ve ölüm üzerinden siyaset yapılmamalı." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Turgay Develi Berkin Elvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title