Haberler

Cazibe Merkezleri Programı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Doğu ve güneydoğu illerini hedef alan bir projede Gümüşhane'nin de yer almasının büyük bir şans olduğunu belirtti.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Doğu ve güneydoğu illerini hedef alan bir projede Gümüşhane'nin de yer almasının büyük bir şans olduğunu belirtti.

Akçay, yaptığı açıklamada, Gümüşhane'ye proje kapsamında 2,5 milyar liralık bir yatırımın söz konusu olacağını belirtti.

Cazibe Merkezleri Programının doğu ve güneydoğuda kalkınmamış olan illeri kalkındırmayı hedefleyen bir proje olduğuna işaret eden Akçay, şunları söyledi:

"Doğu ve güneydoğu illerini hedef alan bir projede Gümüşhane'nin de olması büyük bir şans. Cazibe merkezleri yatırımcılar için çok önemli destekler sunuyor. Bundan önceki teşvik kanunlarından ilimiz önemli ölçüde istifade etti. Ancak kısmi destekler, sektörel destekler çıkıyordu. Cazibe merkezleri genel destekler olarak üretim ve istihdam yapan bütün işletmelere çok önemli oranda destekler veriyor. Bu teşvik politikası içerisine Gümüşhane ilinin de dahil edilmesi sevindirici bir gelişme."

Cazibe merkezleri için şubat ayı sonu itibariyle müracaatların sona erdiğini belirten Akçay, şunları kaydetti:

"Şu anda değerlendirmeler yapılıyor. Bizim İlimizin de isminin geçtiği 50'nin üzerinde yatırımcı müracaatta bulundu. Ancak müracaatta bulunan yatırımcılar müracaatlarını doğu ve güneydoğudaki cazibe merkezlerinde yatırım yapma talepleri iletirken 3 ilinde ismini yazabiliyorlar. Dolayısıyla Gümüşhaneyi yazan yatırımcı örneğin Bayburt'u, Erzincan'ı da yazabiliyor, ya da Erzurum'u Diyarbakır'ı Elazığ'ı, Adıyaman'ı yazan bir yatırımcımız 3. il olarak Gümüşhaneyi de yazabilir. Böyle olunca müracaat sayısı çok gibi gözüküyor. Ama bakıldığında bizim ilimizi birinci sıraya yazan yatırımcılarımız arasında 20'nin üzerinde bir sayı olduğunu görüyoruz. Ancak bu işin sorumluğu tamamıyla Kalkınma Bankası'na verildi. Kalkınma Bankası da müracaatları değerlendirmeye devam diyor. Değerlendirme devam ettiği için çok net rakamlar verilmiyor."

Akçay, Gümüşhane'nin yatırım iklimi bakımından 23 il arasında birinci il olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Gümüşhane'nin cazibe merkezleri kapsamında önemli oranda ilimiz ölçeğinde güzel işletmeler kazanacağına inanıyorum. Bir milyar ile 2,5 milyar lira arasında bir yatırım düşünüyor. Bu da 2 bin civarında istihdam gerektiriyor. Gümüşhane gibi nüfus bakımında küçük bir ilde 2 bin kişilik istihdamın çok büyük bir rakam olduğunu düşünüyorum. Bugün itibariyle mevcut iş gücü potansiyelimizle bu yatırımlarımız geldiği zaman bunlara cevap vermekte zorlanacağımızı görüyorum. Sürekli göç veren ilimiz artık göç alan bir il konumuna gelecek. Gümüşhane önümüzdeki aylarda nüfusu artan bir olacak."

Akçay, yatırımcılara çağrıda bulunarak, "Gümüşhane Organize Bölgesinde 25 tane boş parsel mevcut. Yatırımcılarımıza şuan itibariyle bedelsiz tahsis ediyoruz. Yatırımcılar için en önemli desteklerden bir tanesi bedelsiz arsa tahsisidir. Gümüşhane'ye gelecek yatırımcıların bürokrasi konusunda hiç bir sıkıntıları olmayacak. Başta milletvekillerimiz, valimiz ve belediye başkanımızla birlikte Ticaret Sanayi Odası olarak yatırımcılarımızın yanında olacağız." diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesinde altyapı çalışmalarının tamamlandığını işaret eden Akçay, "OSB'deki boş parsellerdeki altyapımız hazır. Altyapı sorunumuz yok. En kıza zamanda doğal gazı da bütün sanayi parsellerine dağıtmanın çalışmalarını yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Akçay Gümüşhane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title