Haberler

Bursa Kent Konseyi'nde Engelsiz Kutlama

Güncelleme:

'Sesler, Renkler ve Düşler, Engelsiz Hikayeler Projesi', Merinos AKKM'de düzenlenen final programıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi'nin, engelli bireylerle iş ve cemiyet hayatı içerisindeki ailelerin çocuklarını buluşturduğu 'Sesler, Renkler ve Düşler, Engelsiz Hikayeler Projesi', görkemli final programıyla tanıtıldı.

Yusuf Oranlı koordinasyonunda BKK Engelliler Meclisi tarafından yürütülen 'Sesler, Renkler ve Düşler, Engelsiz Hikayeler Projesi', Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Salonu'nda düzenlenen final programıyla kamuoyuna tanıtıldı. İş, cemiyet siyaset ve sanat dünyasından önemli simaların katıldığı programda, usta fotoğrafçıların toplam 70 fotoğraf çalışması da izlemine sunuldu. Farklı ana temaların ele alındığı fotoğraf çalışmaları, engelli bireyleri, ailelerini ve lise çağındaki gençleri aynı karede buluşturdu. BKK'nin tanıtım filminin gösterimiyle başlayan gecede, Engelliler Meclisi Kalbin Ritmi Orkestrası da mini bir konser verdi. Çeşitli engelli gruplarındaki bireylerin biraraya getirilerek oluşturuldu Kalbin Ritmi Orkestrası, darbuka ve davul şovuyla izleyenleri eğlenceli dakikalar yaşattı. Daha sonra sahne alan BKK Engelliler Meclisi gönüllülerinden Şair Sebahattin Abi, Anıl Çelik'in eşliğinde okuduğu şiirlerle dinleyenleri mest etti.

İrem Malcıoğlu ve Selin Uyar'ın sunduğu programda konuşan Yusuf Oranlı, projede emeği geçen engellilere, engelli ailelerine, iş dünyasının önemli ailelerine ve çocuklarına, fotoğraf sanatçılarına ve sanatçılara teşekkür etti. Oranlı, projeden elde edilecek gelirle fotoğraf ve film atölyesi kurulacağını, engelli arkadaşları bu sayede sanatın içine çekmeye çalışacaklarını belirtti.

BKK Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ise, projenin fikir babası Yusuf Oranlı'ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti ve ortaklaşa projeler geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Sönmez, projenin amacına ulaşacağına inandığını dile getirdi.

BKK Başkanı Semih Pala ise, topluma ve engelli bireylere yönelik faydalı çalışmalar yapan ve neticeye ulaşan bir kurumun başkanı olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Gönüllülerin gönüllü olarak yaptığı çalışmalarla Bursa'ya ve Türkiye örnek neticeler elde ettiklerini anlatan Pala, "Bursa Kent Konseyi'nin bu derece güçlü kurum olmasındaki en büyük etken Büyükşehir Belediyesi'dir. Tüm gönüllülerimiz adına Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ediyorum. Topluma faydalı örnek projeyi sonuçlandırdık. Bu tür projelerin çoğalmasını ve çoğaltılmasını arzu ediyorum. Bursa Kent Konseyi olarak elimizden gelen katkıyı veriyoruz. Anayasada yapılan değişikliklerle engellilere, kadınlara ve çocuklara pozitif ayrımcılıkların gelmesini önemsiyoruz. Projede aktif rol alan gençlere ve ailelerine büyük bir sosyal sorumluluğu yerine getirdikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından proje hakkında Kültür ve Sinema Derneği tarafından hazırlanan 'Engelsiz Hikayeler' kısa filme gösterildi. Filmde, engelli bireylerin ailelerinin yaşadığı deneyimler birinci ağızdan anlatılıyor.

Programda, daha sonra Keyifli Orkestrası eşliğinde Anıl Çelik, Bahtiyar Özdemir ve Orhan Tonka sahne aldı. Söyledikleri romantik ve neşeli şarkılarla engellileri yerinde oturtmayan sanatçılar, performanslarıyla da büyük alkış aldı. Gecede doyasıya eğlenen engelliler de bol bol halay çekip, dans etti.

Programın sonunda 'Sesler, Renkler ve Düşler, Engelsiz Hikayeler Projesi'nde emeği geçen iş dünyasının önemli ailelerine ve çocuklarına, fotoğraf sanatçılarına ve sanatçılara teşekkür plaketi takdim edildi. Projeye, Emre Koşak, Ramazan Arı, Özkan Güngörmez, Meral Kuru, İ. Hakkı Yoğurtçu, Koray Türkay, Erden Cantürk, Gülay Özbilge, Aykut Güngör, Demet Argun Güngör, Adem Gür, Serap Yavuz, Hüseyin Rüstemoğlu, Emre Kızılçim, Anıl Çelik, Bahtiyar Özdemir, Orhan Tonka, Kültür ve Sinema Derneği, Yusuf Oranlı, Keyifli Orkestrası, Ersel Oza, Sebahattin Abi, Cuma Çimen, İrem Malcıoğlu ve Selin Uyar katkıda bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Oranlı Anıl Çelik Merinos Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title