Haberler

Bir yolcu otobüsü daha alev alev yandı

Güncelleme:

Bursa- İzmir karayolunda iki günde ikinci otobüs yangını yaşandı. Alev alev yanan otobüste ölen ve yaralanan olmazken yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Balıkesir'de 5 kişinin hayatını kaybettiği otobüs yangının ardından bugün de Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bir yolcu otobüsü yandı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonrası yangın söndürülürken, 9 yolcusu bulunan otobüste şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Edinilen bilgiye göre, saat 19.30 sıralarında İzmir istikametinden İstanbul yönüne doğru giden 34 FS 4802 plakalı yolcu otobüsünde, Manisa Kırkağaç ilçesi D-565 karayolu Firdanlar mevkiinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Motor bölümünde başlayan yangın bir anda tüm otobüsü sardı. Yangını önceden fark eden şoför ve muavinler yolcuların tahliye işlemini gerçekleştirirken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına hemen müdahalede bulundu. Söndürme işlemleri sırasında yol trafiğe kapatılırken, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonrası yangın söndürüldü. Söndürme çalışmalarının ardından yol tekrar trafiğe açılırken, otobüs küle döndü. 9 yolcusu bulunan otobüste şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Otobüs yangınıyla ilgili Manisa Valiliği de bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Saat 19.30 sıralarında İzmir istikametinden İstanbul istikametine doğru giden yolcu otobüsünde, Manisa Kırkağaç ilçesi D-565 karayolu Firdanlar mevkiinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın meydana gelmiştir. Olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürülmüştür. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadesine yer verildi.

İLK OLAYDA 5 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Balıkesir-Edremit kara yolu Gökçeyazı Mahallesi mevkisinde, Kamil Koç firmasına ait 06 LK 794 plakalı yolcu otobüsünde yangın çıkmış, faciada 2'si çocuk 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Haberler

500

Yorumlar (49)

GÖKTÜRK:

OTOBÜSLERDE ATEŞE DAYANIKLI MALZEME KULLANILMALI SOL TARAFTA ACİL ÇIKIŞ KAPISI OLMALI FARKLI YERLERİNDE YANGIN SENSÖRÜ OLMALI ÜRETİCİ FİRMALARA BU ZORUNLU TUTILMALI.BUNLARI YAZIYORUM BAZI AKILLILAR OLUMSUZ OLARAK İŞARETLEME YAPIYOR NEDENSE DOĞRU DEĞILMİ BU SÖYLEDİKLERİM

55
4
yanıtYanıtla
GÖKTÜRK:

YINE YAZIYORUM ÜRETİCİ FİRMALAR ATEŞE DAYANIKLI MALZEME KULLANMALI OTOBÜSLERİN SOL TARAFINDA ACİL ÇIKIŞ KAPILARI OLMALI.ARAÇLARDA YANGIN SENSÖRÜ YANİ ALARMI OLMALI.BUNLAR ZORUNLU TUTULMALI

34
4
yanıtYanıtla
misafir:

bu isin uzmani degilim ama, otobuslerin yapildigi bu hammadde herneyse acilen yasaklanmasi gerekir, sanki benzin dökülmus gibi yaniyor, böyle cabuk yanici maddeden yapilan otobus üreten firmalara yetkililer nasil izin veriyorlar.

21
0
yanıtYanıtla
ramız dayı:

tum arabalar ıcındekı plastık magzeme yanıcı petrol urunu zor tutusur zor söner.

yanıt6
yanıt0
asdasdsa:

bu işte terör parmağı var

1
19
yanıtYanıtla
Mesut:

Teror ama para teroru. Araclar dinlendirilmiyor. Motor isiniyo, havalar sicak, bide kotu yag kullaniyo. İnsan canini hice sayiyolar. O bolgeye gidecekler kamil koc ve pamukkale baska araca binmeyin

yanıt1
yanıt1
hikmet:

Yine Mercedes

0
12
yanıtYanıtla
Ali dayı:

10 numara yağ satan yakın bir yer vardır. O yüzden oluyor böyle yangınlar.

11
0
yanıtYanıtla
turko:

dış güçler yahudi lobisii yadaa rocheld ailesi olsa gerekkk

6
4
yanıtYanıtla
Crazy:

Yok rokafeller aaaaaa

yanıt2
yanıt0
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title