Haberler

30 yıl hapis daha alan dehşetin sanığı: Benimle arabasında cinsel ilişkiye girmek istedi

Güncelleme:

Bursa'da aynı gün bir kişiyi öldürüp, 1 kişiyi yaralayan ve gasbettiği hafif ticari araçla bir köfteci dükkanına girerek, 2'si ağır 10 kişinin yaralanmasına neden olan Okan Aksu, Yusuf Ay'ı yaralamak suçundan yargılandığı davada 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aksu, Yusuf Ay'ın olay akşamı kendisine cinsel ilişki teklif ettiğini iddia etti.

BURSA'da aynı gün bir kişiyi öldürüp, 1 kişiyi yaralayan ve gasbettiği hafif ticari araçla bir köfteci dükkanına girerek, 2'si ağır 10 kişinin yaralanmasına neden olan Okan Aksu (33), Yusuf Ay'ı yaralamak suçundan yargılandığı davada 'öldürmeye teşebbüs ve yağma' suçlarından toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yusuf Ay'ın olay akşamı kendisine cinsel ilişki teklif ettiğini iddia eden Aksu, şöyle ifade verdi: "Birlikte gezmek istediğini söyleyince aracına bindim. Tenha bir yere gittik. İlişkiye girmek istediğini söyleyip, sarılıp öpmeye başladı. Üzerimdeki silahı görünce almaya çalıştı, vermek istemedim. Boğuşma çıktı. Silah iki el patlayınca yaralandı."

Mahkeme cezada iyi hal ve tahrik indirimi uygulamadı. Aksu, daha önce de Gürbüz Kömür'ü öldürmek suçundan müebbet hapis ile 15 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Osmangazi ilçesinde 18 Şubat 2017 günü taksisini gasbettiği Gürbüz Kömür'ü tarlada kalbinden tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle aranan Okan Aksu, aynı günün akşamında, çalışanının nişanından çıkıp, evine dönmek isteyen Yusuf Ay'ın(46) aracının yolunu kesti. Ay'ı, aracına binip tenha bir alana götürdü ve 3 kurşun ile vurarak, yaraladı. Ardından da 16 P 5828 plakalı hafif ticari araç ile kaçtı. Aşırı hızla yol alan Aksu, İstanbul Caddesi'nde direksiyon hakimiyetini kaybedip, bir köfteci dükkanına girdi. İçeride bulunan 10 kişi yaralandı. Kendisi de yaralanan Okan Aksu, hastanede yapılan tedavisinin ardından tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Bursa 13'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Adam öldürmeye teşebbüs ve yağma' suçlarından yargılanan Okan Aksu, karar duruşmasına tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi(SEGBIS) ile bağlandı. Yusuf Ay'ın olay akşamı kendisine cinsel ilişki teklif ettiğini iddia eden Aksu, şöyle ifade verdi:

"Merinos Parkı'nda arkadaşımla oturuyorduk. Aracına çağırdı. Alkol alıyordu. Birlikte gezmek istediğini söyleyince aracına bindim. Tekel bayiinden sigara ve alkol aldı. Tenha bir yere gittik. İlişkiye girmek istediğini söyleyip, sarılıp öpmeye başladı. Üzerimdeki silahı görünce almaya çalıştı, vermek istemedim. Boğuşma çıktı. Silah iki el patlayınca yaralandı. Panikleyince arabasını alıp, oradan uzaklaştım. Alkollü olduğum için kaza oldu. Eşyasını almadım. Suçlamaları kabul etmiyorum."

"ÖLÜ NUMARASI YAPARAK, HAYATIMI KURTARDIM"

Karar duruşmasına katılmayan müşteki Yusuf Ay ise daha önce verdiği ifadesinde, "Alkollü değildim. Nişandan sonra kızıma lokma tatlısı almak için arabayı park ettim. İnmeden sanık cama vurdu. Sigara istedi, olmadığını söyledim. Uzaklaşmasını beklerken yine yanıma geldi. Nereye gittiğimi sordu. Yunuseli'ye gideceğimi söyledim. 'O tarafa gideceğim, beni de götürür müsün' deyince, öğrenci zannedip, aracıma aldım. Tatlı almaktan vazgeçerek, o anki psikolojimle oradan uzaklaşmak istedim. Yunuseli Havaalanı'na geldiğimizde silah doğrultu. Korktum bu nedenle ne istediyse yaptım. Tenha bir yerde arabadan indirdi. Üç metreden ateş etti. Yerde sürünerek, beni hastaneye götürmesini istedim. Yerden toprak alıp, yüzüne attım. 'Sen daha ölmedin mi?' diyerek, yeniden ateş etti. Ölü numarası yaptım. Arabayı alıp, gitti. Bağırmalarım üzerine gelen vatandaşlar ambulans çağırdı. Şu an tekerlekli sandalye ile yaşıyorum. Omuriliğim zarar gördüğü için doktorlar yürüyemeyeceğimi söyledi. Cezalandırılmasını istiyorum" demişti.

İNDİRİM UYGULANMADI

Son sözünde "Müşteki bana saldırdı, pişmanım, böyle olmasını istemezdim" diyen Okan Aksu'ya mahkeme, önce ömürboyu hapis cezası verdi. Suçun teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle cezayı 18 yıla indirdi. Mahkeme Aksu'yu yağma suçundan da 12 yıl hapis cezasına mahkum etti. Toplam 30 yıl hapis cezası verilen Okan Aksu'ya, iyi hal ve tahrik indirimi uygulanmadı.

GÜRBÜZ KÖMÜR CİNAYETİNDEN MÜEBBET HAPİS VERİLMİŞTİ

Öte yandan Okan Aksu, Gürbüz Kömür'ü öldürmek suçundan yargılandığı Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Aksu'nun gasbettiği araçla köfteci dükkanına girerek, 2'si ağır 10 kişinin yaralanmasına neden olduğu için açılan davanın görülmesi ise devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title