Haberler

Burhanettin Hacıcaferoğlu Biyografisi

Burhanettin Hacıcaferoğlu

Burhanettin Hacıcaferoğlu Kimdir ?

Burhanettin Hacıcaferoğlu 01.08.1968 tarihinde Trabzon Sürmene'de doğdu. Lisans Eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde 1991 yılında tamamladı. Yüksek Lisans Programını 1996 yılında İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında, Doktora programını 2010 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında tamamladıktan sonra Doçentlik unvanını 11 Nisan 2014 tarihinde aldı. 2019 Yılı Aralık ayında ise Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Profesör unvanı aldı.

Meslek hayatına; 1991-1994 yıllarında Malatya Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesinde öğretmen olarak başladı. 1994-2005 yıllarında Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde Okutmanlık, 2005-2006 yılları arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde Sportif Eğitim Uzmanlığı görevlerinden sonra 2006-2013 yılları arasında Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü, 2013-2020 yılları arasında Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yaptı. 20.07.2020 tarihi itibarıyla İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen birçok projede, proje sorumlusu olarak yasal temsilcilik yaptı. İl Müdürlüğü görevinin yanında, görev yaptığı illerde üniversitelerde akademik düzeyde spor bilimleri alanında ders vermeye devam etti. Sportif anlamda bir çok organizasyonda görev aldı.

Aynı zamanda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Spor Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu üyeliğinin yanında Kano ve Sutopu Federasyonları Asbaşkan Vekili görevini de yürütmektedir. Spor Yöneticiliği alanı başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleleri ile uluslararası toplantılarda sunulan ve basılan bildirileri bulunmaktadır. Ayrıca 2 adet bilimsel projesi bulunan Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, 2010 yılında Muğla'da yılın bürokratı seçilmiş ve görev hayatı boyunca birçok takdir ve teşekkür belgeleri ile ödüllendirilmiştir.

Hayat Felsefesinde SPOR'un ayrı bir yeri olan Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

title