Haberler

Bülent Arınç: Erdoğan'ın Sözleri Eleştiriye Müsait

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "400 milletvekili gerekiyor" sözleri için "Eleştiriye müsait bir cümle." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Akif Beki ile Baştan Sona programına konuk oldu. Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsızlığını yitirip yitirmediği konusunda sorulan soruya ilginç bir yanıt verdi.

"AK BİLE DEMEDİ"

Erdoğan'ın "Yeni anayasa için 400 milletvekili gerekiyor" sözlerinin hatırlatıldığı soruya Arınç, şöyle yanıt verdi:

"Ben konuşma süresince karşısındaydım, birbirimize çok yakındık ve çok büyük bir dikkatle takip ettim. Yani hangi partiye 400 milletvekili verilmesi gerektiğini söylemedi inanın. Parti ismi de telaffuz etmedi. Yani gönüllerden geçen faraza AK Parti ise Ak bile demedi. Yani sizde herhalde Anadolu Ajansı'nın haberlerine girdiğiniz zaman herhangi bir partiyi ima yoluyla bile kastetmediğini anlayacaksınız. Yani böylesine ince bir konuşmanın bir parti tarafını tuttuğuna dair herhangi bir beyanda bulunan varsa onu ayrıca değerlendirmek lazım.

"BUNLAR BAŞTAN DA ZATEN SÖYLÜYORLARDI"

Bu zarif ifadelerimle ne anlatmak istedğimi hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Yani hiçbir partinin isminden bahsetmedi ama bir anayasanın yapılabilmesi için gerekli olan nitelikli sayıyı söyledi. Bu bildiğiniz gibi en az 330'dur Meclis'ten çıkanı referanduma götürmek için, en fazlası 367'dir doğrudan Meclis'te kabul edilebilmesi için. Ama hedef biraz daha büyük konuyor ki çok daha rahat bir yeni anayasa yapılabilsin diye. Biraz yoruma müsait, yani bunu bir cumhurbaşkanının anayasanın 101, 102, 104. maddelerinde, özellikle Meclis'te yaptığı and içmeye aykırı bulanlar olabilir ama bunlar baştan da zaten söylüyorlardı.

"ELEŞTİRİYE MÜSAİT BİR CÜMLE"

Şimdiki bu ifadelerinin de yani belli bir hedefi gösteriyor, yeni anayasa ve bu anayasa içerisinde başkanlık veya yarı başkanlık sisteminin gerçekleşmesi için 400 milletvekilinin gücü elinde bulunduran bir iktidarda mevcut olması lazım diyor. Ben böyle anlıyorum. Eleştiriye de müsait bir cümle. Bırakalım herkes ne söyleyecekse söylesin."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da toplu açılış töreninde "7 Haziran seçimlerinde yeni Türkiye'yi istiyorsak, yeni Anayasa istiyorsak,başkanlık sistemi istiyorsak, çözüm süreci istiyorsak 400 milletvekilini vermemiz lazım ki gümbür gümbür iktidarda olan bir parti bunu gerçekleştirsin." demişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Arınç Akif Beki Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

servetmobilWeb@haberler.com:

Agam yine dalga geçiirler bizimle.

14
1
yanıtYanıtla
Deli dumrulMobil-IOS:

Yok canım bu kadar ard niyetli olmayın. Komunist partiyi kastetti

13
1
yanıtYanıtla
akp03mobilWeb@haberler.com:

NE ÖZGÜLÜ NEDE AĞIRLĞII KALMIŞ . YAZIK BÜLENT BEYE BU DURUMA DÜŞMEMELİYDİ..TEK DÜŞMEZ MEVLA İŞTE....

12
1
yanıtYanıtla
doğrucumobilWeb@haberler.com:

Bu adama gülsemmi ağlasammı durumu cok vahim

9
2
yanıtYanıtla
TRmobilWeb@haberler.com:

Bu vatan size minnetkar bıravo bu millete siz lazımsınız........

4
7
yanıtYanıtla
KısamobilWeb@haberler.com:

Makaracı seniiiiii:

9
1
yanıtYanıtla
ABIZER:

arinc cobandan koyundan konusmadi hayret

9
1
yanıtYanıtla
Tansum@m.m:

Maraba

yanıt1
yanıt0
Ak partisiMobil-IOS:

Ben bundan dan sonra inandımki bu müslümanlık yalan bir daha yalan

5
3
yanıtYanıtla
liceli 21Mobil-ANDROID:

400 milletvekilini bulacağız fidan adam gibi adam boş konuşmayın susun sadece seyredin ......

1
6
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title