Haberler

Brezilya'da 10 Kişinin Öldüğü Operasyona Katılan 13 Polise Tutuklama

SAO Brezilya'nın Para Eyalet Mahkemesi, geçen mayıs ayında Pau d'Arco belediye bölgesindeki Santa Lucia çiftliğinde 10 kırsal yerleşimcinin öldüğü operasyona katılan 11'i askeri polis, ikisi kamu polisi 13 emniyet mensubu hakkında geçici tutuklama kararı verdi.

Eyalet mahkemesi, savcılık tarafından sunulan 13 polis hakkındaki 30 günlük geçici tutuklama talebini kabul etti.

Savcılık makamı, davayla ilgili iddianamenin kısa sürede mahkemeye iletileceğini, gerekli görülmesi halinde polislerin tutukluluk sürelerinin 30 gün uzatılabileceğini bildirdi.

Brezilya polisinin açıklamasına göre, geçen nisan ayı sonunda bir çiftlik güvenlik görevlisinin öldürülmesinin şüphelilerini gözaltına almak için 24 Mayıs'ta Santa Lucia çiftliğine giden polislere kırsal yerleşimciler silahlarla karşılık vermişti. Çıkan çatışmada 10 kırsal yerleşimci yaşamını yitirmişti.

Ölenlerin yakınları ve operasyondan kurtulanlar ise kırsal yerleşimcilerin barış içinde olduğunu, buna karşın polislerin saldırganca bir tavırla kışkırtma olmadan ateş ettiğini ileri sürmüştü.

Para Eyaleti Yasama Meclisi İnsan Hakları Komisyonuna göre, kırsal yerleşimcilerin öldürüldüğü operasyon sonrası herhangi bir soruşturma yapılmadan önce polisler olay yerinden cesetleri kaldırmıştı.

Otopsileri sonucu 9 erkeğin göğsünden, bir kadının ise yakın mesafeden başından vurularak öldürüldüğü belirlenmişti.

Uzmanlar, polislerin çelik yeleklerinde herhangi bir kurşun izine rastlanmadığını ifade etmişti.

Çiftçi cinayetinin Santa Lucia olayıyla bağlantısı araştırılıyor

Topraksız Kamp Hareketi liderlerinden çiftçi Rosenildo Pereira de Almeida, geçen cumartesi günü Pau d'Arco'ya 60 kilometre uzaklığındaki Rio Maria belediye bölgesinde, kiliseden çıktığı sırada bir motosiklette bulunan iki kişi tarafından silahla vuruldu. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Almeida hayatını kaybetti.

Polis yetkilileri bu cinayetin Santa Lucia çiftliğinde 10 kırsal yerleşimcinin öldürülmesiyle bağlantılı olup olmadığını araştırıyor.

İnsan hakları komisyonu, Almeida'nın öldürülmeden saatler önce bölgede tehdit ve zulüm gördüğü için Santa Lucia çiftliğini terk ettiğini kamuoyuna duyurdu.

Almeida, Santa Lucia çiftliğini işgal eden grubun bir üyesiydi.

Kaynak: AA / Güncel

Hugo Almeida Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title