Haberler

Bozdağ Kati Piri'yi Bakanlığa Almamış

Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öngören Avrupa Parlamentosunun raporunu hazırlayan Hollandalı parlamenter Kati Piri'nin dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından Adalet Bakanlığına alınmadığı ortaya çıktı.

Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öngören Avrupa Parlamentosunun raporunu hazırlayan Hollandalı parlamenter Kati Piri'nin dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından Adalet Bakanlığına alınmadığı ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok başkanlığındaki heyet Ankara'da temaslarda bulundu. Dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan randevu isteyen heyete Bozdağ randevu verdi. Bozdağ'ın heyette raportör Kati Piri'nin olduğunu da öğrenince, "Kati Piri heyetten çıkartılmazsa heyet ile görüşmeyeceğim" dediği öğrenildi. Kati Piri'nin komisyonla birlikte Adalet Bakanlığına görüşmeye geldiği ancak Bozdağ'ın ısrar etmesi nedeniyle Kati Piri'nin Dış İlişkiler Komitesi heyetinden çıkartılarak, bakanlığa alınmadığı ortaya çıktı.

Bozdağ, o günlerde katıldığı bir televizyon programında olayı anlatarak, "Biz bakanlığa kabul etmiyoruz, randevu vermiyoruz. Terör örgütlerinin görüşlerini rapor ediyor. Biz kendisi ile bakanlık olarak görüşmüyoruz. 'Terör örgütleri ile aranıza mesafe koyduğunuz zaman sizinle görüşürüz yoksa görüşmeyiz' dedik. PKK argümanlarını Türkiye'ye dayatırsanız, FETÖ'nün argümanlarını Türkiye'ye dayatırsanız Türk halkı sizin ikiyüzlülüğünüzü görür ve ona göre davranır. Yani görüştüğümde karşımda PKK mı oturuyor yoksa Pelsinvanya mı oturuyor belli değil. O zaman ben seninle niye görüşeyim. Benimle konuşuyorsun, dinliyorsun, benim dediklerimin hiçbirini yazmıyorsun, terör örgütlerinin her dediği yalanı onları çürütüyorsun, bunlar iftiradır diyorsun, ona rağmen bile bile çürütülen şeyleri de raporlara koyuyorsun. Onun için de bu raporun Türkiye'de bir saygınlık uyandırması mümkün değil. AB üyesi ülkelere Türkiye karşıtlarının, Türkiye düşmanlarının, Türkiye zayıflasın diye terör örgütlerine destek olanların hazırladıkları raporlarla Türkiye hakkında doğru sonuçlara ulaşılamaz" demişti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title