Haberler

Binali Yıldırım: İstanbul'un Toplanan Vergilerden Aldığı Pay Artmalıdır

Güncelleme:

AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım, yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada "İstanbul'un toplanan vergilerden aldığı pay artmalıdır." dedi.

Ak Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım, "İstanbul'u yatırım yapılacak cazip şehirler arasına sokacağım. Bunu da o insanlara sadece yemek yaparak sağlayamazsın" dedi. Yıldırım, "Bunları yapabilmek için İstanbul'dan daha çok vergi almamız gerekir" ifadesini kullandı.

AK Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım, Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün sorularını yanıtladı.

"DÜŞMAN AZALTIP DOST ÇOĞALTMA"

Yıldırım, "Başbakanlığınız döneminden aklımda kalan en çarpıcı cümle, 'Düşman azaltıp dost çoğaltma' politikasıydı. Seçilirseniz size oy vermeyen Kadıköy ve Beşiktaş'a da aynı politikayı uygulayacak mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Benim siyaset anlayışımda başarı, gayri memnunların sayısını azaltmakla orantılı bir şeydir. Bize oy vermeyen gayrimemnunlar olacak tabiatıyla. İşte onların oranını ne kadar azaltırsam bu benim için başarı ölçüsü olur.

"KEŞKE CHP'DEN ADAY OLSAYDIN..."

"İzmir'de bunu başardım. Bana oy vermeyenlerin büyük bir kesimi 'Biz seni seviyoruz keşke CHP'den aday olsaydın' dedi. İstanbul-İzmir arasını 2 saat 50 dakikaya düşürüyoruz. Seneye bitiyor, İzmir'e gitmen gerektiğinde üç saatte gideceksin."

"YAVAŞ VE ÖZHASEKİ'YLE AYNI DÜŞÜNCEDEYİM"

"Mansur Yavaş ile konuştum, Mehmet Özhaseki ile konuştum her ikisi de bana ortak anlaşmış gibi bir şey söyledi. Belediye başkanları siyaset yapmamalı, siyaset konuşmamalı diyorlar. Siz ne diyorsunuz?" sorusuna Yıldırım şu yanıtı verdi:

Ben de aynı düşüncedeyim. Belediye başkanlarının birinci işi yönettikleri şehrin, oradaki insanların günlük hayatı dahil sabah erkenden akşam yatıncaya kadar her konusu ile ilgilenmek olmalı. Yerel siyasetin önemi zaten buradan gelir. Boşuna 'şehri emini' dememişler. Bir tabir var. 'Hemşerim baksana' dediğin zaman, 'Sana belediye baksın' derler. Bir belediye başkanının beşikten mezara kadar şehirde yaşayanlar için sorumluluğu var, görevi var. Vatandaşa dokunmayan, vatandaşın hayatını kolaylaştırmayan, yaşam kalitesini yükseltmeyen bir şey yoksa siyasetin bence hiçbir anlamı yok. Yani hizmette siyaset olmaz.

Binali Yıldırım: İstanbul'dan Daha Çok Vergi Almamız GerekiyorAK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım

"İSTANBUL'UN TOPLANAN VERGİLERDEN ALDIĞI PAY ARTMALIDIR"

"İstanbul, Türkiye'de ödenen vergilerin yüzde 49'unu toplarken, bu gelirden yüzde 10 pay almaktadır. İstanbul'un toplanan vergilerden aldığı pay artmalıdır."

HEDEF 300 MİLYAR DOLAR

"Benim hedefim şu: Gelecek 5 yıl için İstanbul'un milli gelir içindeki payını 300 milyar dolara çıkaracağız. Şu anda 232 milyar dolar. Bunun için en az 500 bin yeni istihdam oluşturacağız. Bakıyorum bazı adaylar 'Şu kadar iş bulacağım, iş vereceğim' diyor. O zaman da insanların kafalarında belediye işçi alacak, yer açacak gibi bir şey oluyor. Böyle bir şey yok. Birçok belediye zaten şu anda maaşları veremiyor ki başka işlere yatırım yapabilsin."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title