Haberler

Binali Yıldırım'ın İstifa Açıklaması Sonrası Meclis Başkanlığı İçin Kulislerde Öne Çıkan 6 İsim

Güncelleme:

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın, TBMM Başkanlığı görevinden 18 Şubat'ta istifa edeceğini açıklamasının ardından Yıldırım'dan boşalacak Meclis Başkanlığı koltuğu için kulislerde 6 isim öne çıkıyor.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın, TBMM Başkanlığı görevinden 18 Şubat'ta istifa edeceğini açıklaması ile birlikte yeni başkanın kim olacağı konusunda kulisler hareketlendi. AK Parti kulislerinde Yıldırım'dan boşalacak Meclis Başkanlığı koltuğu için Grup Başkanı Naci Bostancı'nın da aralarında bulunduğu 6 kişinin adı geçiyor.

MECLİS BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDECEĞİNİ AÇIKLADI

Meclis iç tüzüğüne göre, Yıldırım 18 Şubat'ta istifa ederse on gün içinde yeni başkan seçilmesi gerekiyor. Yıldırım, belediye başkanı aday listelerinin YSK'ya verileceği 19 Şubat'ı işaret edip, bu tarihten bir gün önce istifa edeceğini açıklamıştı.

25 VEYA 26 ŞUBAT'TA SEÇİM YAPILMASI PLANLANIYOR

Bu durumda Yıldırım, TBMM Başkanlığından 18 Şubat'ta istifa ederse, Meclis iç tüzüğüne göre 23 Şubat'ta kadar yeni aday başvurularının alınması, bu tarihten sonraki beş gün içinde de seçimin yapılması gerekiyor. AK Parti Grup Yönetimi'nin hazırladığı taslak takvime göre yeni başkanlık seçiminin 25 veya 26 Şubat'ta yapılması planlanıyor.

İÇ TÜZÜĞE GÖRE SEÇİM GİZLİ OYLA YAPILACAK

AK Parti kaynakları, aday başvuruları ile ilgili sürecin tamamlanması ile birlikte seçimlerin tek günde yapılmasını planladıklarını dile getiriyor. İç tüzüğe göre başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki (400)ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (301) aranacak.Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak ve dördüncü oylamada en fazla oy alan aday başkan seçilecek.

Binali Yıldırım'ın İstifa Açıklaması Sonrası Meclis Başkanlığı İçin Kulislerde Öne Çıkan 6 İsimCelal Adan

YENİ BAŞKAN SEÇİLİNCEYE GÖREVİ KADAR EN YAŞLI ÜYE YÜRÜTECEK

AK Parti'nin göstereceği Meclis Başkanı adayına MHP'nin de destek vermesi ile seçimlerin üçüncü turda tamamlanması bekleniyor. Yıldırım'ın istifa etmesinden sonra yenisi seçilinceye kadar başkanlık görevini en yaşlı Başkanlık Divanı Üyesi olarak MHP'li Celal Adan yürütecek.

ÖNE ÇIKAN 6 İSİM

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; AK Parti kulislerinde Yıldırım'dan boşalacak Meclis Başkanlığı koltuğu için en güçlü aday olarak grup başkanı Naci Bostancı gösteriliyor. Bostancı'nın yanı sıra, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve eski bakanlar İsmet Yılmaz ile Nabi Avcı'nın da ismi geçiyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title