Haberler

Beylikdüzü Belediyesi 1'inci İnsan Kaynakları Konferansı Sektöre Işık Tuttu

Beylikdüzü Belediyesi 1’nci İnsan Kaynakları Konferansı, sektörün önemli temsilcilerinin katılımı ile Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Beylikdüzü Belediyesi 1'nci İnsan Kaynakları Konferansı, sektörün önemli temsilcilerinin katılımı ile Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. İstanbul'un Batı yakası olarak çevre ilçeleri ile birlikte 2,5 milyona varan resmi nüfus ile baş başa olduklarını belirten Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu potansiyeli bir insan kaynakları kulübü gibi görerek çalışanların devamlı eğitilmesi ve iş yönetiminin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. İmamoğlu ayrıca, "Doğru işle doğru kişiyi buluşturma noktasındaki adımlarımız hem iş bulanı mutlu ediyor hem de işvereni" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi Kariyer Merkezi (BEYKAM), bu yıl ilk kez İŞKUR, SGK, Duman Danışmanlık, KOSGEB, IMPR Barış Araştırma Merkezi'nin katılımlarıyla organize ettiği Beylikdüzü 1'inci İnsan Kaynakları Konferansı, Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde yapıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, özellikle iletişim ve teknoloji çağı ile birlikte insan kaynakları yönetimi anlayışının 2000'li yıllardan itibaren çok değiştiğini, eskiden personel yönetimi olarak tanımlanan olgunun şu an insan kaynakları yönetimi olarak tanımlandığını belirtti.

"KARİYER MERKEZİNDE 20 BİNİ AŞAN VERİ VAR"

Başkan İmamoğlu, belediye bünyesinde farklı statülerde insan kaynağı çalıştırdıklarını ve her bireyin kariyer ile performans değerlendirmelerini yapabilmenin hayli zor olduğunu kaydetti. Bu handikabı aşabilmek adına da belediye içinde kurulan birimlerle birlikte dış danışmanlık da alarak, süreci çağa uygun şekliyle yönetmeye çalıştıklarını ifade etti. İmamoğlu, "Kurduğumuz kariyer merkezimizde 20 bini aşan ciddi bir bilgi tabanına sahibiz. İnsan kaynağını tanımlıyoruz. Eğitimler veriyoruz. Civar bölgedeki işyerleri ile iletişim halindeyiz. Doğru işe doğru kişileri buluşturma noktasındaki adımlarımız hem iş bulanı mutlu ediyor hem de işvereni." şeklinde konuştu.

"İŞVERENLERİN YÜZDE 70'İ ARADIĞI MESLEKTE İŞGÜCÜ BULMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR"

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun da işveren ile işçiyi buluşturma noktasında ürettikleri projeleri anlatarak kurumdaki yeniliklerden salondaki katılımcıları haberdar etti. Yılda 1 sefer anket araştırması yaptıklarını söyleyen Coşkun, amaçlarının işverenlerin ne istediklerini ve hangi mesleklerde çalışan aradıklarını anlamak ve işverene daha hızlı bir hizmet politikası oluşturmak olduğunu vurguladı. Coşkun, 90 bin açık işin bulunduğu ülkede, işverenlerin yüzde 70'inin aradığı meslekte elemanı bulmakta güçlük çektiklerine dikkat çekti. 2016 yılı için 380 milyon TL ödenek tahsis edildiğini de belirten İŞKUR Müdürü, "İş gücü profillerinin net belirlenmesi gerekiyor ki eğitim politikalarını ona göre organize edelim" dedi. Katkılarından dolayı ise Coşkun'a İmamoğlu tarafından Plaket takdim edildi.

Konferansta Sosyal Güvenlik Kurumu Müdür Yardımcısı Hasan Türkan 6111 Sayılı Kanun'da geçen ilave istihdam teşviklerini anlattı. Beylikdüzü Belediyesi'nin de IK desteği aldığı Duman Danışmanlık Kurucusu Yiğit Oğuz Duman insan kaynakları yönetimindeki güncel yaklaşımlardan bahsetti. KOBİ'lere yönelik destek programlarını ise KOBİ Uzmanı Hande Çetin ortaya koydu. Konferans IMPR Barış Araştırma Merkezi'nde Uzman Kerim Algan'ın yabancı çalıştırma mevzuatı konusunu ele almasının ardından sona erdi. Yerel yönetim, kamu kuruluşları, işletmeler, akademisyen profili ile tüm insan kaynağının bir araya geldiği ve ilki gerçekleştirilen konferans; bilgi ve değer üretme amacıyla Beylikdüzü'nde yapılacak diğer örnekleriyle geleneksel hale dönüştürülecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Ekrem İmamoğlu Oğuz Duman İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title