Haberler

Beyin ameliyatı olurken keman çaldı

Güncelleme:

Beyninde tümör olan İngiliz keman virtüözü beyin ameliyatına alındı. Doktorlar beynin hangi bölümlerini kullandığını görmek için kadını lokal anesteziyle uyuşturarak ameliyat etti.

İngiltere'de beyin tümörü olan keman virtüözü Dagmar Turner, ameliyat olurken keman çaldı. Doktor bu sıra dışı ameliyat sırasında hastanın keman çalarken beyninin hangi bölümlerini kullandığını tespit ederek tümörü temizledi.

53 yaşındaki Dagmar Turner adlı keman virtüözü kadının beyninde tümör tespit edildi. Agresif olan tümörü temizlemek için King's College Hastanesi'nde sıra dışı bir ameliyat yapıldı.

DOKTORLAR KEMAN ÇALMASINI İSTEDİ

Doktorlar Turner'ın tümörü, sol elin kontrolünü sağlayan bölgeye çok yakın olduğu için hastayı uyanık ameliyat etmeye karar verdiler ve 2 saat boyunca Turner'ın beyin haritasını çıkardılar. Doktorlar ameliyat sırasında Turner'ı lokal anesteziyle uyanık tutarak, ondan keman çalmasını istediler. Bu sayede doktorlar milimetrik ameliyat sırasında Turner'ın beyninin hangi bölümünü kullandığını tespit ederek bu bölgelere dokunmamaya çalışarak tümörü temizlediler.

"KEMAN BENİM TUTKUM"

Ameliyatı yöneten Profesör Doktor Keyoumars Ashkan yazılı açıklamada "Kemanın Dagmar için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk, bu sebeple beyninin keman çalmasını sağlayan hassas bölgelerindeki işlevi korumamız çok önemliydi" dedi. Ashkan, tümörün yüzde 90'ını temizlediklerini ifade etti. Keman virtüözü Dagmar Turner ise "Keman benim tutkum, 10 yaşından beridir çalıyorum. Doktorlarıma teşekkür ederim, onlar sayesinde çok yakında orkestrama dönüp keman çalabileceğim" dedi. Gerçekleştirilen operasyon yüzlerce beyin ameliyatı yapılan hastanede bir ilk oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

RACO:

bizim doktorlar olsa 6 ay ömrü var tümor alınamayacak bir yerde ameliyat yapamayız, hazırlıklı olun der gönderir evine :))))

52
25
yanıtYanıtla
ALİ:

aynen böyle derler

yanıt7
yanıt4
Lazoski:

Bizde de gayet çalıskan doktorlar var özelden uzak dur yeter

yanıt1
yanıt2
tüftüf:

bizde günlük 200 hasta bakan doktorlarımız var evet ama çalışkanlıkları yüzünden değil para yüzünden maalesef hastanın yüzüne bakıp ilacını yazıp gönderiyolar puan topluyolar daha çok kazanıyolar:))))

yanıt9
yanıt0
RACO:

valla kardeş özelden uzak duracaksak devlet hastanelerinde çalışanlara hiç bulaşma derim:)))

yanıt6
yanıt0
RACO:

bu eksi veren cahiller acaba memlekette böyle doktorlar olduğunu falanmı düşünüpte eksilediler anlamadım cahil sürüsü sizi daha neyi niçin yaptığınızı bile bilmiyorsunuz, yaşadığınız ülkede olup bitenden haberiniz yok boşuna oksijen tüketiyorsunuz:)))))

yanıt4
yanıt1
portakal ordakal:

dünyadaki en zor meslek allah yardımcıları olsun

59
0
yanıtYanıtla
SİVASLI İBOCAN:

Mesleğine kendini vermiş böyle özverili doktorların ELLERİNE SAĞLIK, yaşantılarında insanlara yaşam veren böylemeslek ustaların başarıları daim olsun, ellerinden öperim. . . İnsan olana İNSANCA HİZMET BÖYLE OLUR. . .

46
1
yanıtYanıtla
Dr:

BU DA NEKI BEN DE DISCIDE DABRUKA CALIYORUM SON SURAT

4
8
yanıtYanıtla
keko:

tıp ilmi ALLAH ın bir merhametidir

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title