BERK OKTAY Biyografisi, BERK OKTAY kimdir?

Berk Oktay Biyografisi

 Berk Oktay
Doğum Yeri Ankara/ Türkiye
Doğum Tarihi 28.10.1982 -
Berk Oktay (d. 28 Ekim 1982, Ankara) Türk aktör ve manken.

2000- 2006 yılları arasında modellik yaptı. 100'ün üzerinde defileye cıktı. Kariyerine 2004 yılının Haziran ayından sonra yurt dışında devam etti. Paris'e yerleşti ve Milano, Tokyo, Dubai, Moskova gibi şehirlerde D&G, Ferre, Gucci ve Prada gibi birçok markalarla çalıştı. Üniversite eğitimini tamamlamak için Türkiye'ye döndü ve 2007 yılının Şubat ayında Türker İnanoğlu'ndan aldığı teklifle Türvak'tan özel oyunculuk dersi alarak Erler Film ile sözleşmeyi imzaladı.

Tatlı Bela Fadime dizisiyle tanındı. Ardından Akasya Durağı'nda yer aldı. Daha sonra Kanal D'de yayınlanan 'Arka Sokaklar' dizisinde rol aldı. Bu diziden ayrıldıktan sonra dizi kariyerine Atv'de yayınlanan Alev Alev dizisi ile devam etti. Star TV'de yayınlanan Benim Hala Umudum Var adlı dizide Hakan karakterini canlandırdı. Aşktan Kaçılmaz adlı dizide oynadı. Show TV'de daha önce yayınlanan İlişki Durumu: Karışık adlı dizide Can Tekin karakterini canlandırdı. Fox (Türkiye)'de Savaşçı dizisinde başrol oynuyor.

Filmografi:
2007-2008 Tatlı Bela Fadime
2008-2009 Akasya Durağı
2009-2012 Arka Sokaklar (dizi)
2010-2010 Umut Yolcuları
2012-2013 Alev Alev
2013-2014 Benim Hala Umudum Var
2014 Aşktan Kaçılmaz
2015 İlişki Durumu: Karışık
2016 İlişki Durumu: Evli
2017 Savaşçı

Ödülleri ve adaylıkları
2016 7.KTÜ Medya Ödülleri En Beğenilen Erkek Oyuncu İlişki Durumu: Karışık
Yeditepe Üniversitesi 4.Dilek Ödülleri Yılın En İyi Komedi Erkek Oyuncusu
Ege Üniversitesi 5.Medya Ödülleri En İyi Erkek Dizi Oyuncusu
5.Fashion Tv Moda Ödülleri Yılın En Moda Dizi Çifti (Ayşegül & Can)

Berk Oktay haberleri için tıklayın

title