Haberler

Batuhan Mumcu Biyografisi

Batuhan Mumcu

Batuhan Mumcu Kimdir ?

Batuhan Mumcu, 1983 yılında Erzincan'da dünyaya gelmiştir. Yakın Doğu Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden mezun olduktan sonra, 2012 yılında Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2023 yılında Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde, "Türkiye'de Kültürel Mirası Korumaya Yönelik Politikaların Kamu Yönetimine Yansıması: Alan Başkanlığı Uygulaması" adlı teziyle Siyaset Bilimi alanında doktorasını tamamlamıştır.

Kamudaki profesyonel kariyerine 2015 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda başlamıştır. 2016-2018 yılları arasında Başbakanlık'ta Başbakan Yardımcılığı makamında Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmıştır. Daha sonra Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcılığı görevini vekaleten üstlenmiştir.

2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanmış, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) yasalaşmasında etkin bir rol oynamıştır. 2023 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmış olup, aynı zamanda Yunus Emre Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve TÜRKSOY Türkiye Temsilciliği gibi önemli görevleri üstlenmektedir.

Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Batuhan Mumcu, evli ve iki çocuk babasıdır.

title