Haberler

Balyoz Sanığı 3 Albay Açtıkları Tazminat Davalarını Kazandı

Güncelleme:

Balyoz davası kapsamında tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden 3 albaya açtıkları tazminat davasından iyi haber çıktı.

Balyoz davası kapsamında tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden 3 albay açtıkları tazminat davalarını kazandı.

Ankara Adliyesi'nde geçen hafta Ankara 2.,3., ve 7. Ağır Ceza Mahkemeleri'nde görülen tazminat davalarında Balyoz Sanığı 3 albayı duruşmalarda Avukat Mahir Işıkay temsil etti. Farklı mahkemelerde görülen duruşmalarda mahkeme heyeti sanıkların maddi ve manevi tazminat taleplerini kısmen kabul etti. Mahkeme heyeti, haksız tutuklama, tutuklamanın meydana geliş şekli, süresi, talep sahibinin sosyal ve ekonomik durumunu da dikkate alan mahkeme heyeti, davacılara tazminat ödenmesine karar verdi.

BİR MİLYON 162 BİN TL TAZMİNAT ÖDENMESİNE KARAR VERİLDİ

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Emekli Jandarma Kurmay Albay Hakan Sargın'a 12 bin TL maddi, 500 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi Jandarma Kurmay Albay Nail İlbey için 400 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Jandarma Kurmay Albay Kahraman Dikmen için 250 bin TL manevi tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

DİLEKÇELER

Tazminat Davası'nı kazanan Davacılar Hakan Sargın, Nail İlbey ve Kahraman Dikmen'in avukatı Mahir Işıkay Temmuz 2015'de Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne 3 ayrı dilekçe sundu.

"YAŞADIĞI SARSINTININ ETKİLERİ HALA SÜRÜYOR"

Nail İlbey'in 21 ay özgürlüğünden haksız yere alıkonulduğu belirtilen dilekçede, " Müvekkilimin hayatından 21 ay çalınmıştır. Müvekkil uğradığı haksızlığı ve haksız yere 21 ay tutuklu kalmasını içine sindirememektedir. Yaşadığı haksızlıkların ruhunda yarattığı sarsıntının olumsuz etkisi halen devam etmektedir" denildi. "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüstür" iddiasıyla Nail İlbey'in yargılandığı ifade edilen dilekçede, İlbey'e isnat edilen eylemin ise "Eyüp Camii'ni bombalayacak ekibin üyesi olmak ve bu kapsamda keşif raporu hazırlamak" olduğu iddia edilmişti. Günlerce yazılı ve görsel basında bu iddialar manşet yapılarak müvekkilin psikolojik olarak travma geçirmesine neden olunmuştur" ifadelerine yer verilmişti. Avukat Mahir Işıkay diğer müvekkillleriyle ilgili dilekçelerde ise Kahraman Dikmen'in 3 yıl 4 ay 8 gün, Hakan Sargın'ın ise 3,5 yıl haksız bir şekilde tutuklu kaldığını dilekçelerin vurgulamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahir Işıkay Dikmen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

vatansever Mobil-ANDROID:

Ben merak ediyorum kim ödeyecek bu tazminatı başta Türkiye Bağırsaklarını temizliyor diyen Tayyip mi yoksa gariban halktan toplanan vergilermi ama aktirollerler atlar şimdi helal olsun cumhurbaşkanımız bende diyorum hakkım sizede haram olsun.

9
2
yanıtYanıtla
SARSINTI:

BARIŞ YANİ İHANET SÜRECİNDE PKK YI BİTİREN KOMUTANLAR CEZA YEDİ İHANET SÜRECEİYLE PKK YI YAPILANDIRMA SİLAHLANDIRMA HABURDAN DAĞDAN ŞEHİRLERE YERLEŞTİRME DÖNEMİNİ ÇIKARDI AKPKK

4
1
yanıtYanıtla
bu askerler parayı çok seviyor herhalde:

kağıttan kaplan

1
3
yanıtYanıtla
hak:

kumpas parelel''den sonra birde balyoz mu var daha neler çıkacak bakalım bundan sonra tükçe sözlük yerine akp''ce sözlük almak lazım

2
1
yanıtYanıtla
SARSINTI:

BARIŞ YANİ İHANET SÜRECİNDE PKK YI BİTİREN KOMUTANLAR CEZA YEDİ İHANET SÜRECEİYLE PKK YI YAPILANDIRMA SİLAHLANDIRMA HABURDAN DAĞDAN ŞEHİRLERE YERLEŞTİRME DÖNEMİNE GEÇTİ AKPKK

1
1
yanıtYanıtla
SARSINTI:

ABD EMRETTİ BOP BAŞKANI TAYYİPE ESAD A KARŞI IŞIDI SİLAHLANDIR TÜRKİYEYE KARŞIDA YPG PYD Yİ SİLAHLANDIR GÜÇLENDİR SONRA TÜRKİYEYE DÜŞMAN ETMESİNİ SAĞLA TIRLARDAKİ SİLAHLAR KIRMIZI HALILARLA KARŞILADIĞI SALİH MÜSLÜM PYD YPG YE GİTTİ Bİ KISMIDA IŞIDA

1
1
yanıtYanıtla
traş:

normal vatandaş bu tazminatları alamazdı. haksız kazanç derlerdi. ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title