Haberler
Haberler ›› Ayhan Erel ›› Biyografi

Ayhan Erel Biyografisi

Ayhan Erel
Doğum YeriGümüşhane / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1959

Ayhan Erel Kimdir ?

Ayhan Erel, 1959 yılında Gümüşhane'nin Kırıklı Köyü'nde dünyaya geldi. İlkokul 3. sınıfa kadar Kırıklı İlkokulu'nda eğitim gören Erel, geri kalan eğitimini Ereğli'de tamamladı. Daha sonra Gazi Eğitim Fakültesi'nde Sosyal Bilimler Bölümü'ne kayıt yaptırdı. 1980 yılında Bursa Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu.

Aksaray, Kayseri ve Sivas illerinde Milli Eğitim'in çeşitli kademelerinde öğretmenlik ve idarecilik yapan Ayhan Erel, 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2005 yılına kadar öğretmenlik ile avukatlığı Aksaray'da bir arada yürüttü. Aksarayspor'da, Aksaray Barosu'nun yönetim kurullarında görev aldı. 2007 yılında MHP Aksaray'dan milletvekili aday adayı oldu. 2009 yılında MHP Aksaray Belediye Meclis Üyeliğine aday oldu ve seçildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Ayhan Erel, 4 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilen MHP Aksaray il kongresinde il başkanı seçilmiştir.

MHP'nin 'Kurultay Çağrı Heyeti' başkanlığını yapan Aksaray eski il Başkanı avukat Ayhan Erel, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

İyi Parti 27. dönem Aksaray 1. sıra milletvekili adayıdır.

title