Haberler

Aydın Aydın Biyografisi

Aydın Aydın
Doğum YeriHakkari / Türkiye
Doğum Tarihi4.02.1969

Aydın Aydın Kimdir ?

Aydın Aydın 04 Şubat 1969'da Hakkari'nin Bağışlı Köyü'nde dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Halk Oyunları bölümünden mezun oldu. Türkücü olmadan önce çobanlıkta yapan ve bugün 51 yaşında olan sanatçı Deniz ve Arda adında 2 erkek çocuk babasıdır.
Aydın Aydın sanat yaşamına 1994 yılında adım attı. Yıllarca İstanbul'da Halk Eğitim Merkezlerinde, okullarda profesyonelce halk oyunları eğitmenliği yaptı. Çalıştırdığı ekiplerine birçok Türkiye birinciliği kazandırdı. Sanatçı, halk oyunları dışında da bağlama, dilsiz kaval, ritim grupları gibi birçok enstrüman çalmaktadır.
Türkücü Aydın Aydın, Vizontele filminde rol almış ve Zap Suyu uzun havasını seslendirmiştir. Ayrıca bir çok dizide türküler seslendirmiştir. 17 yılda 8 albüm çıkartan Aydın Aydın türküleri ile fark yaratan ilginç klipleriyle tanınmaktadır.
Halk oyunlarında Türkiye'deki bütün yöreleri profesyonelce oynayan Aydın Aydın, 1987 yılında Milliyet gazetesinin düzenlemiş olduğu Halk müziği ve Halk oyunları yarışmasında Hakkari'ye tarihinde ilk defa Türkiye birinciliğini kazandıran sanatçıdır.

title