Haberler

Astop: Toplumsal Dayanışmanın Gelişmesi, Sivil Örgütlenmenin Güçlenmesiyle Mümkün

Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) Başkanı Barış Aydın, toplumsal dayanışma, sivilleşme ve demokrasinin gelişmesinin, sivil örgütlenmeyle mümkün olduğunu belirtti.Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde...

Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) Başkanı Barış Aydın, toplumsal dayanışma, sivilleşme ve demokrasinin gelişmesinin, sivil örgütlenmeyle mümkün olduğunu belirtti.

Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde düzenlenen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü töreninde ASTOP Başkanı Veli Sarıtoprak, görevini TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın'a devretti. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eski bakanlar Rüştü Kazım Yücelen, Ali Coşkun, Agah Oktay Güner'in de katıldığı ve ödül aldığı törende, çalışmalarıyla takdir kazanan 100 sivil toplum kuruluşunun temsilcisine ve sivil toplum kuruluşlarına destek veren isimlere Şükran Belgesi takdim edildi. Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği Başkanı şarkıcı Metin Şentürk de gecede ödül aldı.

Törende konuşan Aydın, "Toplumsal dayanışmanın, sivilleşmenin, demokrasinin gelişmesi, sivil örgütlenmenin güçlenmesiyle mümkündür. Sivil toplum kuruluşlarının verdiği enerjiyle Ankara, hedeflerine daha çabuk ulaşacak. Bu nedenle diyoruz ki gönüllü olmak, gelecek için karamsar olmaktan daha kolay. Gelin, hep birlikte ortak akılla çalışalım, ülkemiz ve yaşadığımız şehir için daha duyarlı olalım" dedi.

-"EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN HUSUS HOŞGÖRÜ VE UZLAŞMA"-

Yücelen de en çok ihtiyaç olan hususun hoşgörü ve uzlaşma olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Buradaki STK'ların en önemli özellikleri inanç ve siyasi görüş farkı gözetmeden herkesi bir amaç etrafında birleştirebilmeleridir. Buradan belirli bir siyasi görüş etrafında örgütlenmiş iş dünyası STK'larına soruyorum, neden herkes kendi gençliğini istiyor? Neden kimse gençlerle bir araya gelip farklı görüşlerden istifade etmek istemiyor? Günü gelir ki siz öyle düşünmeseniz bile sadece ama sadece değer verdiğiniz birisinin sizden farklı görüşünü ifade edebilmesini savunarak ve hatta onun adına o görüşü ifade ederek toplumsal uzlaşmaya katkı sağlayabilirsiniz. Bu anlamda her farklı grup kendi gençlik yapılanmasını teşvik ederek birleşmeye katkıda bulunmalıdır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Rüştü Kazım Yücelen Alaaddin Yüksel Barış Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title