Haberler

    Apikam Kent Söyleşileri 29 Mart Buluşması

    Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü Kent Söyleşileri'nin 29 Mart buluşması, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Prof. Dr. Nuri BİLGİN anısına yapılıyor.

    Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü Kent Söyleşileri'nin 29 Mart buluşması, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Prof. Dr. Nuri BİLGİN anısına yapılıyor. 29 Mart 2017 Çarşamba günü saat 18.00'de Apikam toplantı salonunda gerçekleştirilecek  "Felsefe ve Eğitim" konulu söyleşinin konuğu Prof. Dr. Ahmet Arslan oluyor.

    Prof. Dr. Ahmet Arslan Lisans ve lisansüstü eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü'nde yaptı. 1978'de Doçent ve 1988'de Profesör oldu. 1979'da Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde (o zamanki adı Sosyal Bilimler Fakültesi) Felsefe Bölümü'nü kurdu. İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça bilmektedir. Osmanlı Kelam düşüncesi, Ortaçağ İslam Felsefesi ve İlkçağ Yunan Felsefesi alanlarında kitap ve makaleleri bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli Batı dilleri ve Arapça'dan yaptığı çok sayıda çevirisi vardır.

    Detaylar :

    İl : İzmir

    İlce : Konak

    Mekan : Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi

    Mekan Adresi : İsmet Kaptan

    Başlangıç Saati : 29.03.2017 18: 00: 00

    Bitiş Saati : 29.03.2017 19: 00: 00

    Kategori : Apikam Kent Söyleşileri 29 Mart Buluşması

    Tür : Panel

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Ahmet Piriştina Ahmet Arslan Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title