Haberler

Apikam'dan Miniklere Özel Program

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, genç kuşaklara kent tarihi ve kültürünü aşılamak için hayata geçirdiği İzmir Kent Kültürü ve Tarihi Eğitim Programının yeni dönemi 3 Ekim'den itibaren başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından 2016 yılında başlatılan ve büyük ilgi gören İzmir Kent Kültürü ve Tarihi Eğitim Programında yeni dönem 3 Ekim'de start alıyor. APİKAM çatısı altında yürütülecek programda ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik uzman eğitmenler tarafından öncelikle 1 saat görsel olarak öykü sunumu yapılıyor. Öğrenciler daha sonra 1 saat atölye çalışmasıyla interaktif olarak drama etkinliğine katılıyor. İzmir'in tarihi ve kültürel zenginliklerini konu alan öykülerle çocuklara yaşadığı kenti tanıtma ve kentlilik bilinci oluşturmayı amaçlayan program, haftada iki gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere farklı sınıfların katılımı ile gerçekleştiriliyor.

Eğitim programı kapsamında İzmir'in tarih içerisindeki değişimi ve gelişimi, Kemeraltı ve tarihi mekanlar, Kadifekale ve kültürel zenginlikleri, Atatürk ve İzmir gibi temalar dört farklı öykü-atölye kapsamında işlenerek çocuklara aktarılıyor. Ayrıca eğitime katılan öğrenciler, Kent ve Ulaşım Sergisini gezerek yaşadıkları kentin tarihini ve kültürel birikimini daha iyi öğrenme şansına sahip oluyor. Ücretsiz programa katılmak isteyen okulların apikam@apikam.org.tr adresinden ya da 293 39 11-01 02 numaralı telefondan randevu almaları gerekiyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Piriştina Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title