Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Habeleri (5)

Foto.Foto.ANTALYA'nın Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen konserde sahneye çıkan Ankaralı Namık, seslendirdiği Ankara türküleriyle dinleyicileri coşturdu.

Foto: Toplu

===

CHP'liler yemekte buluştu

CUMHURİYET Halk Partisi

Foto: Yemekten

===

Ankaralı Namık coşturdu

ANTALYA'nın Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen konserde sahneye çıkan Ankaralı Namık, seslendirdiği Ankara türküleriyle dinleyicileri coşturdu. Kemer Belediyesi'nin Anneler Günü dolayısıyla organize ettiği ancak Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki patlama nedeniyle ertelen Ankaralı Namık konseri, Kuzdere Semt Pazarı'nda gerçekleştirildi. 'Ankaralı Namık' adıyla tanınan türkücü Namık Uğurlu'nun sahne aldığı konseri, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Başkan Yardımcısı Mustafa Culfa, mahalle muhtarları ve yaklaşık 1000 kişi izledi.

'Dar geldi sana Ankara' adlı meşhur şarkısıyla konserine başlayan Ankaralı Namık, seslendirdiği Ankara türküleriyle de vatandaşları coşturdu. Sahnenin önüne gelen vatandaşlar, Ankaralı Namık'ın seslendirdiği hareketli şarkılar eşliğinde bol bol oynadı. Bazı vatandaşlar ise, Uğurlu'nun söylediği şarkılara, elleriyle tempo tutarak, eşlik etti.

Konser arasında sahneye çıkan Belediye Başkanı Mustafa Gül, Ankaralı Namık'a, çiçek ve plaket verdi. Başkan Gül, haziran ayının ikinci haftasında düzenlenecek olan Altın Nar Festivali'nde, pop müzik sanatçıları Sıla ve Mustafa Sandal gibi ünlü sanatçıların konser vereceğini söyledi. Ankaralı Namık'ın Kemer konseri, yaklaşık iki saat sürdü.

Saffet YENİGÜN/KEMER,

Foto: Kaçak tütünler

===

'Heccav' Finike'de izleyiciyle buluştu

ANTALYA Büyükşehir Belediye Tiyatrosu tarafından 'Heccav Yahut Şair Eşref Esrarengiz Macerası' adlı oyun Finike'de sahnelendi. Atatürkçü Düşünce Derneği Finike Şubesi tarafından organize edilen gecedeki oyunu, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili Adem Akyürek ve vatandaşlar izledi.

Semih Çelenk'in yönettiği ve 100 önce yaşanan politik olayların anlatıldığı 'Heccav Yahut Şair Eşref'in Esrarengiz Macerası' adlı oyunda, Müfit Kayacan, Murat Ercanlı Talat Turhan Türkeli, Mete Orhan, Hüseyin Yirik, Erdal Gürcan, Mustafa D. Ayhan, Recep Kamiloğlu, Seyfi Satmaz rol aldı. Oyun sırasında perde arkasında tiyatro oyununun şarkılarını seslendiren Sencan Köymen ve oyuncular büyük beğeni topladı.

Hiciv şiirinin en önemli kalemlerinden Şair Eşref'in yaşamını konu alan oyun, 1902 yılında Şair Eşref'in arkadaşları Tevfik Nevzat ve Hafız İsmail ile bir fesat şebekesi kurdukları şüphesiyle tutuklanmaları sonrasında yaşanan trajik komik olaylar, bugünün sıcak gündemiyle harmanlanarak anlatılıyor. Oyunda Şair Eşref'in şiirlerine de yer verildi.

Oyunun sonunda oyuncular adına Müfit Kayacan'a plaket ve çiçek vererek kutlayan ADD Finike Şubesi Başkanı Atilla Öztürk, geceye katkıda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu'na, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar'a ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili Adem Akyürek'e teşekkür etti. Belediye Başkanları ve Akyürek'te sahneye çıkarak oyuncuları kutladı ve birlikte seyirciyi selamladı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelikleri seçiminin 23 Haziran 2013 Pazar günü yapılacak. Seçimde, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinden yaklaşık 3 bin 500 üye oy kullanacak. Daha önce şubat ayında yapılması planlanan seçimler, 29 Ocak 2013 tarihli ve 28543 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2013/4244 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Mayıs 2013'e ertelenmişti.

Seçimlerin adil ve şeffaf bir seçim olması için tüm birimlerin özverili ve hassasiyetle, gelen üye işlemlerini yürüttüklerini belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Aytekin, seçimlerin 23 Haziran'da yapılacağını duyurdu. Meslek komitesi ve meclis üyelerinin seçileceğini kaydeden Başkan Aytekin, daha sonra yapılacak ilk seçimde başkan, meclis başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin seçileceğini kaydetti.

Hazırlanan 10 adet meslek grubuna ait seçme ve seçilme hakkına haiz üyeleri gösterir seçmen listelerinin önümüzdeki günlerde Kumluca İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan gelen onayın ardından KUTSO'da ilan panosunda askıya çıkarılacağını kaydeden Başkan Aytekin, "Üyelerimiz her türlü soruları için tüm birimlerimize başvurulabilir. Üyelerimiz askı süresi içerisinde kayıtlarını kontrol etsin" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, Koordinatörlüğü'nde yürütülen ve temiz çevre sembolü olarak kabul edilen mavi bayrak, Kemer'de 47 plaja verildi. Nitelikli plaj, yat ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan mavi bayrak, temiz, bakımlı, donanımlı ve güvenli bir çevrenin sembolü olarak kabul ediliyor. Uluslararası niteliğiyle de turizm açısından ayrı bir önem taşıyan mavi bayrağın, turizm merkezleri için de güçlü bir araç haline geldiği belirtiliyor.

Saffet YENİGÜN/KEMER,

Foto: Kermesten

===

Sandıklı'da bilim fuarı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu

Foto: Fuardan

===

MHP'de yeni yönetim seçilecek

MHP Fethiye İlçe Başkanı Hamdi Gürbüz ve yönetim kurulu üyelerinin istifasının ardından Fethiye'ye gelen MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, yeni yönetimin 15 gün içerisinde belirleneceğini kaydetti.

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Muğla'da yeni bir teşkilatlanma ve taze kan arayışına girdiklerini belirtti. Fethiye teşkilatında yeni yönetim kurulunun 15 gün içerisinde oluşturulacağını kaydeden Korkmaz, bu süre zarfında MHP Fethiye İlçe Teşkilatı'nın kapanacağını anlattı.

Başkan Korkmaz, "Arkadaşlarımızın istifa etmeleri benim kendi tercihimdir. Bazı belediye başkanları ve milletvekili adayı arkadaşlarımızın isimleri geçiyor. Bunların aslı astarı yoktur. Yeni yönetim kurulunu ve ilçe başkanını 15 gün içinde belirleyeceğiz. Yeni ekibin belirleneceği süre zarfında Fethiye'de ilçe başkanı olmayacak. Bu nedenle bu süre zarfında partimiz kapalı olacaktır" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Mehmet Korkmaz'ın fotoğrafı, MHP Muğla İl Teşkilatı üyelerinin fotoğrafı

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankaralı Namık Şair Eşref Finike Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title