Haberler

Anadolu'nun Dile Gelmiş Fotoğrafları" Sergisi Açıldı

Fotoğraf sanatçısı Fatih Çam'ın "Anadolu'nun Dile Gelmiş Fotoğrafları" ismini verdiği İstanbul'daki ilk kişisel sergisi açıldı.

Fotoğraf sanatçısı Fatih Çam'ın "Anadolu'nun Dile Gelmiş Fotoğrafları" ismini verdiği İstanbul'daki ilk kişisel sergisi açıldı.

Sanatçının geçen yıl çıkardığı "DeklanŞiir" adlı kitabındaki fotoğraflardan oluşan sergi, Eyüpsultan Belediyesi başkanlık girişindeki fuaye alanında sanatseverlerle buluştu.

Daha önce farklı şehirlerde 6 kişisel sergi açan Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğraflarını İstanbullu sanatseverlerle buluşturmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

Çam, İstanbul'un kültür başkenti olduğunu belirterek, "Anadolu'nun çok farklı coğrafyalarında çektim bu fotoğrafları. Sadece 1 fotoğraf Suriye Şam'dan. Fotoğraflarda Kayseri, Hakkari, Malatya, Van gibi birçok şehir var. Genelde doğa fotoğrafları çekiyorum." dedi.

Kendisini yol fotoğrafçısı olarak tanımlayan Çam, "Kuşlar özgürlüğü temsil eder. Özellikle de güvercinlerle ilgileniyorum. Su temasıyla birlikte 3 tema üzerine yoğunlaşıyorum. Anadolu'nun dile gelmiş fotoğrafları deyince, coğrafyanın kendisi, insanı ve tarihini de içine alarak bir bütün oluşturmaya çalıştık. Bir anne çocuğunu kucağına aldığında ne hissediyorsa aynı duyguları paylaşıyorum. Sanatseverlere de duygumu aktarabiliyorsam ne mutlu bana." ifadelerini kullandı.

Serginin açılışına katılan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın da sergide yer alan fotoğrafların sanatsal açıdan çok değerli olduğunu söyledi.

Aydın, fotoğrafların Anadolu izlenimlerini yansıttığına işaret ederek, bu tip sergilerin sanatın gelişimine ve kuvvetlenmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Sanatçının 30 fotoğrafının yer aldığı sergi, 29 Ocak'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Remzi Aydın Fatih Çam İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title