Akpm'den, Seçim Gözlem Heyeti'nin Temasları ile İlgili Açıklama: "Heyet, Türk Makamlarını; Seçimlerin Özgür, Adil, Şeffaf ve Uluslararası...

Güncel Haberler

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Türkiye’de görev yapan seçim gözlem heyetinin Ankara’daki temaslarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Heyet, Türk makamlarını kutuplaşmanın etkilerini azaltmak için tüm araçları kullanmaya, bu seçimlerin özgür, adil, şeffaf ve uluslararası standartlara uygun olmasını sağlamaya, ülke genelinde seçim sistemine olan güveni arttırmaya ve Türk halkının iradesinin sandığa ve sonrasına gerektiği gibi yansımasını temin etmeye çağırmaktadır” denildi. Ayrıca; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile iş insanı Osman Kavala hakkındaki kararlarının uygulanması ve daha önce yapılan seçim tavsiyelerinin yerine getirilmesi çağrısı yapıldı.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Türkiye'de görev yapan seçim gözlem heyetinin Ankara'daki temaslarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Heyet, Türk makamlarını kutuplaşmanın etkilerini azaltmak için tüm araçları kullanmaya, bu seçimlerin özgür, adil, şeffaf ve uluslararası standartlara uygun olmasını sağlamaya, ülke genelinde seçim sistemine olan güveni arttırmaya ve Türk halkının iradesinin sandığa ve sonrasına gerektiği gibi yansımasını temin etmeye çağırmaktadır" denildi. Ayrıca; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin ( Aihm ) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile iş insanı Osman Kavala hakkındaki kararlarının uygulanması ve daha önce yapılan seçim tavsiyelerinin yerine getirilmesi çağrısı yapıldı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Selahattin Demirtaş, Avrupa Konseyi, Osman Kavala, Türkiye, Ankara, AİHM, Güncel, Haberler