Haberler

Amerikalı aktris Marilyn Monroe'nun meşhur elbisesi 1 milyon 600 bin TL'ye satıldı

Güncelleme:

1962 yılında ölen Amerikalı aktris ve model Marilyn Monroe'nun en unutulmaz filmlerinden birinde giydiği kıyafet yaklaşık 1 milyon 600 bin TL'ye satıldı.

Sinema literatürüne 'Aptal sarışın' kelimesini kazandıran Amerikalı aktris ve model Marilyn Monroe, ölümünün üzerinden 57 yıl geçmesine rağmen hala popülerliğini koruyan ünlü isimlerden biri. Öyle ki Monroe'nun en unutulmaz filmlerinden birinde giydiği kıyafet, Los Angeles'taki açık artırmada 280 bin dolara (yaklaşık 1 milyon 600 bin TL) satıldı.

'SAHNE AŞIKLARI' FİLMİNDE GİYDİĞİ KIYAFET SATILDI

Birkaç parçadan oluşan kostüm, Monroe'nun 1954 yapımı Sahne Aşıklarıadlı komedi filminde giydiği siyah ipek bir üst, yere kadar uzanan çiçekli etek ve hasır şapkayı içeriyor. Söz konusu kıyafet, 1962 yılında ölen Hollywood yıldızının giydiği ve cuma günü müzayedede satılan kostümlerden sadece biriydi.

Amerikalı aktris Marilyn Monroe'nun meşhur elbisesi 1 milyon 600 bin TL'ye satıldı

BİRDEN ÇOK KIYAFETİ REKOR FİYATA ALICI BULDU

Beverley Hills merkezli Julien's Auctions şirketi tarafından düzenlenen açık artırmada ayrıca, Monroe'nun Erkekler Sarışınları Sever (Gentlemen Prefer Blondes) filmindeki yere kadar uzanan, uzun kollu ve payetli kırmızı ipek elbisesini de kapsıyor. Elbise etkinlikte 250 bin dolara (yaklaşık 1 milyon 420 bin TL) satıldı. Satışa sunulan diğer kıyafetlerse yıldızın Dönüşü Olmayan Nehir (River Of No Return) filminde giydiği ve 175 bin dolara (yaklaşık 1 milyon TL) alıcı bulan sarı elbiseyle Bazıları Sıcak Sever (Some Like it Hot) filminin basın konferansında giydiği düşünülen siyah ipek kokteyl elbisesi oldu.

Amerikalı aktris Marilyn Monroe'nun meşhur elbisesi 1 milyon 600 bin TL'ye satıldı

KENNEDY'E ŞARKI SÖYLEDİĞİ KIYAFETİNİN REKORUNA ULAŞAMADI

Birçok ürün yüksek fiyatlara satılsa da hiçbiri Monroe'nun 1962'de zamanın ABD Başkanı John F. Kennedy'ye "doğum günü" şarkısını söylerken giydiği altın kristalli elbisenin 2016'da rekor kıran 4,8 milyon dolarlık (yaklaşık 27 milyon TL) satışına yaklaşamadı.

Amerikalı aktris Marilyn Monroe'nun meşhur elbisesi 1 milyon 600 bin TL'ye satıldı

Amerikalı aktris Marilyn Monroe'nun meşhur elbisesi 1 milyon 600 bin TL'ye satıldı

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak?
500

Yorumlar (11)

DOĞRU VALLA:

KADIN ŞİMDİ ÇATIR ÇATIR YÜCE YARADAN BİLİR

4
3
yanıtYanıtla
nokta:

nerden biliyorsun ortakmısın senin gibi yobazlardan bıktık

yanıt4
yanıt1
Bilirkişi:

Böyle kişiler unutulmamalı yaşadıkları hayat genç kızlara ibretlik olmalı . Sonu hüsran ve hiç. Hiç olmak için bukadar uğraşmayın. Özendiğiniz kişilere dikkat ediniz. Haydi selâmetle.

6
0
yanıtYanıtla
Hammurabi:

Bu kadın dişilik sembolüydü, görüntü konuşma davranış ne ararsan..

5
1
yanıtYanıtla
sazan avı:

iyi de aynı elbise değil ki kandırmışlar sazan mı bunlar

1
1
yanıtYanıtla
Almancı Ali:

Mekanı cennet olsun çok iyiliğini gördüm çok. . . .

1
1
yanıtYanıtla
belde:

anlaşılıyor iyilik ettiği. . . . .

yanıt0
yanıt0
Hüseyin:

Hayati o kadarda Parlak degildi. söhret olacagim diye alkol esrar derken genc yasta gitti.

0
1
yanıtYanıtla
kamyoncu osman:

ben aldim kiyafeti

0
1
yanıtYanıtla
krankçı osman:

evine ekmek götür sen. .

yanıt1
yanıt0
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title