Haberler

Altan Kardeşler ve Nazlı Ilıcak İçin 3'er Defa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası İstendi (2)

'FETÖ'nün darbe girişimine iştirak eden medya unsurları soruşturması' kapsamında hazırlanan iddianamede şüphelilerin darbe girişimini önceden bildikleri iddia edildi.

'FETÖ'nün darbe girişimine iştirak eden medya unsurları soruşturması' kapsamında hazırlanan iddianamede şüphelilerin darbe girişimini önceden bildikleri iddia edildi. İddianamede, Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak'ın bir gün önce katıldıkları TV programında, Ekrem Dumanlı'nın Zaman Gazetesi'nin reklam filmiyle 9 ay 10 gün önce, Tuncay Opçin'in Cumhurbaşkanı'na suikast girişimini 2 gün önce attığı tweetle bildiği belirtildi.

"ALTAN KARDEŞLERLE ILICAK DARBEYİ BİLİYORDU..."

İddianamede Ahmet Altan'ın darbe girişiminden bir gün önce, Can Erzincan TV'de Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak'ın sunduğu programa katıldığı ve burada yapılan konuşmalarda şüphelilerin bir gün sonra gerçekleşecek darbe girişimini bildikleri iddia edildi. İddianamede bu konuya ilişkin şu tespite yer verildi; "Programın uzunca bir bölümünde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yetkilileri hakkında tehdit ve hakaretvari söylemlerde bulunularak, yaptıkları iş ve işlemlerin hukuka aykırı olduğu, suç işledikleri, askeri darbeye zemin hazırladıkları, ülkemizde gerçekleşmiş askeri darbelerin önünü açan gelişmeler her ne ise, Sayın Cumhurbaşkanın günümüzde aynı kararları vererek o yolları açtığı, kısa bir süre içerisinde ülke yönetiminden gideceği ve yargılanacaklarının defalarca dile getirildiği, bu söylemler kapsamında darbenin gerçekleşeceğini beyan ettikleri, darbe girişimini terör örgütünce fikir ve eylem birliği içerisinde olmadan bilmelerinin ve bunu bir gün önce kamuoyu algısını şekillendirecek biçimde beyan etmelerinin mümkün olamayacağı, amaçlarının gerçekleşecek darbe girişimini meşrulaştırmak olduğu..."

"AHMET ALTAN BARANSU'YU AKLAMAYA ÇALIŞTI"

İddianamede Ahmet Altan'ın aynı programda "Balyoz" davasında öne sürülen darbe belgelerinin gerçek olduğu yönünde söylemlerde bulunduğu, kumpası aklamaya çalıştığı, kendisinin de sanığı olduğu kovuşturma kapsamında tutuklu bulunan ve yargılaması devam eden gazeteci Mehmet Baransu'nun suça konu eylemlerini görmezden gelerek gazetecilik faaliyetinden tutuklanmış gibi algı oluşturmaya çalıştığı belirtildi.

ALTAN KARDEŞLER İLE ILICAK'IN ALAADDİN KAYA BAĞLANTISI...

İddianamede FETÖ'nün eski üst düzey yönetecilerinden Nurettin Veren'in verdiği ifadesinde FETÖ'nün medya yapılanmasının en güçlü adamının Alaeddin Kaya olduğu, Kaya'nın örgütteki görevinin terör örgütü lideri Gülen ile gazeteciler arasındaki ilişkiyi sağlamak olduğu vurgulandı. Veren'in bu kapsamda, Alaeddin Kaya'nın; Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak ile sık olarak görüştüğünü bildiğini söylediği belirtildi. Yine Söğüt ismi verilen bir gizli tanığın anlatımlarına göre, Alaeddin Kaya'nın Ahmet Altan, Mehmet Baransu ve Başar Aslan ile Taraf gazetesi binasında iki hafta da bir görüştüğü, bu görüşmelerden bir iki gün sonra da Ak Partiyi hedef alan haberler çıktığını söylediği aktarıldı. Yine gizli tanığın aktarımına göre, "2012 yılı Mart ayında Ahmet Altan'ın Alaeddin Kaya ile yaşadığı bir diyaloğu köşe yazısı haline getirdiğini, burada Alaeddin Kaya'ın kendisine Fetullah Gülen'in 'Ergenekon dan tutuklanan birisi için üzüldüğünü ama müdahale etmediğini' söylediğini, bu yazıya Alaeddin Kaya'nın sinirlenerek Ahmet Altan'ı aradığını ve ona bağırdığını, yazıyı değiştirmesini istediğini, bunun üzerine Ahmet Altan'ın ertesi gün cemaati kastederek özür dilediğini ve 'Sırat köprüsünde sizi sırtımda taşırım' şeklindeki yazıyı Taraf gazetesinde yazdığını belirttiği ifade edildi.

"FETÖ'NÜN BASIN YAYIN ÜZERİNDEN ALGI YÖNETİMİ YAPAN İMAMI, EKREM DUMANLI..."

İddianamede eski Zaman Gazatesi genel müdürü Ekrem Dumanlı'nın, FETÖ'nün yazılı basın yayını üzerinde algı yönetimini yapan, örgüt ideolojisinin kitlelere aşılanmasını ve topluma gerçeklerin çarpıtılıp aktarılmasını sağlayan imamı olduğu iddia edildi.

15 TEMMUZ'DAN 9 AY 10 GÜN ÖNCE BİR BEBEK GÖRÜNTÜSÜYLE DARBE MESAJI VERİLDİ

İddianamde Dumanlı'nın Zaman gazetesinin başında olduğu 10 Ekim 2015 tarihinde şüpheliler Faruk Kardıç, Ali Çolak,

Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış ve Yakup Şimşek'in tarafından hazırlanan ve yayınlanan bir reklam filminin 15 Temmuz'a ilişkin darbe mesajı taşıdığı belirtildi. Reklam filmi ile 15 Temmuz darbe girişimi arasındaki sürenin 9 ay 10 gün olduğu dikkat çekilerek, reklam filminde yer alan bebek görüntüsü ile bu mesajın verildiği belirtildi. Darbe girişiminin başarılı olması halinde sokağa çıkma yasağının getirilmesi sonucu ülke genelinde oluşacak görüntünün reklam filminde kullanılan insansız sokaklar ve terk edilmiş yerleşim görüntüleri ile benzerlik göstermesi, savaş ve tehdit durumunda uyarı amaçlı çalınan siren seslerinin kullanılması, ayrıca gazetenin logosu ekrana gelirken duyulan top sesinin de tesadüf olmadığı kaydedildi.

ŞÜPHELİ ABDULKERİM BALCI: HÜKÜMET YETKİLİLERİNİN TEK YAPMASI GEREKEN ASKERLE PAZARLIK...

İddianamede şüpheli Abdulkerim Balcı'nın 15 Temmuz günü darbe girişiminin gerçekleştiği sırada katıldığı TV programında "Askerin yönetimi ele geçirdiği, Cumhurbaşkanı ve Hükümet üyelerinin büyük ihtimalle yakalandıkları veya ölmüş  olabileceklerini, bu durumda Hükümet yetkililerinin tek yapması gerekenin askerle pazarlık yapması olduğu" sözlerini sarf ederek, terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine halkın destek vermesini sağlamaya çalıştığı, bu yönde aktif olarak çaba sarf ettiği belirtildi.

"PROFESÖR OLACAĞIMA ALBAY OLSAYMIŞIM"

İddianamede şüpheli Osman Özsoy'un şüpheli Şemsettin Efe'nin sunduğu TV programına katılarak, bir gün sonra gerçekleştirilecek darbe girişimine yönelik örgüt üyelerine; "Türkiye'ye bir şey olmaz. Ben profesör olacağıma keşke bir Albay olsaymışım mesela. Bu süreçte daha çok katkım olurdu.." şeklinde konuşarak örgüt üyelerine açık bir şekilde mesaj verdiği, darbe girişimine ilişkin toplumda haklılık algısı oluşturma çalıştıkları belirtildi.

"TUNCAY OPÇİN, CUMHURBAŞKANI'NA SUİKAST OLACAĞINI 2 GÜN ÖNCE YAZDI..."

İddianamede şüpheli Tuncay Opçin'in darbe girişiminden 2 gün önce twitter hesabından yaptığı paylaşımla Cumhubaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te ailesiyle birlikte rehin alınması eylemini önceden bildiği belirtildi. Opçin'in söz konusu tweetinde "Yatakta basıp şafakta alacaklar" şeklinde paylaşımda bulunduğu belirtilerek, "İki gün sonra darbe girişimi faaliyeti kapsamında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris ilçesinde ailesiyle birlikte bulunduğu sırada rehin alınmaya çalışılması eylem planını önceden bilerek ve eylemi kastederek tehdit ettiği, bu şekilde darbe girişimini önceden bildiği" ifade edildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nazlı Ilıcak Mehmet Altan Ahmet Altan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title