Haberler

Alev Dedegil Biyografisi

Alev Dedegil
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi21.2.1958

Alev Dedegil Kimdir ?

21 Şubat 1958'de İstanbul'da doğdu. Baba adı Ali Suat, anne adı Suzan Yıldız'dır.

Yönetici; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu, Bilmerk Bilgisayar Programcılığı ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Otel Yöneticiliği Uzmanlık Programını tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir.

Özel sektörde yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu. İstanbul Kadın Araştırmaları Merkezi (İKAM)'nin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Çocuk, kadın, siyasal ve sosyal kimlik konularında 8 kitabı yayına hazırladı.

23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Çevre Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyeliği, KEFEK - Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Alt Komisyonu Başkanlığı ve Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Alev Dedegil AK Parti 27. dönem İstanbul Milletvekili adayı olarak gösterilmitir

İngilizce bilen Dedegil, bekârdır.

title