Haberler

Ağrı'da Saki Aşireti'nin Üyeleri BDP'ye Katıldı

Aşiret liderlerinden olan ve 1989-1994 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Doğubayazıt Belediye Başkanlığı yapan Mahmut Kotan beraberindekilerle birlikte Ağrı'daki BDP seçim bürosuna gitti.

Aşiret liderlerinden olan ve 1989-1994 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Doğubayazıt Belediye Başkanlığı yapan Mahmut Kotan beraberindekilerle birlikte Ağrı'daki BDP seçim bürosuna gitti. BDP'nin Ağrı belediye başkan adayı Sırrı Sakık tarafından karşılanan Mahmut Kotan, "Biz artık eskisi gibi aşiretle anılmak istemiyoruz. Hepimiz Kürdüz, Kürdistanlıyız. Bugün BDP'ye katıldık. 1 Haziran'da Ağrı'yı almalıyız" diye konuştu.

Sırrı Sakık ise "Herkesi onurlu yürüyüşte ve onurlu davranışta bu saflara bekliyoruz. Gerçekten biz burada onur mücadelesi veriyoruz. Kürt halkının bu topraklarda barış içinde yaşamasını ve Ağrı'nın gasp edilmiş olan haklarının hayat bulması için buradayız. Benim görevim bu olduğu için Ağrı'yı önemsediğim için burdayım" dedi.

Ağrı'daki seçimlerin yenilenmesine 5 gün kala Fatma Salman'ın baba tarafından akrabası olan ve eski eşi İdris Kotan'ın da mensubu olduğu Saki Aşireti'nden 50 kişi, Abdullah Öcalan ve Mazlum Doğan'ın posterlerı altında düzenlenen törenle BDP'ye katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Kotan Doğubeyazıt Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title