Haberler

Adem Baştürk Biyografisi

Adem Baştürk
Doğum YeriKayseri / Türkiye

Adem Baştürk Kimdir ?

1950 Yeşilhisar, Kayseri ' de dünyaya gelen Baştürk.1974-1976 yılları arasında doktora çalışmaları için Almanya’nın Stuttgart Üniversitesi’nde bulunmuş ve 1976 yılında İTÜ’den “Doktor Mühendis”, 1979 yılında Su Mühendisliği dalında “Akademi Doçenti”, 1981 yılında Çevre Mühendisliği dalında “Üniversite Doçenti”, 1988 yılında ise Yıldız Teknik Üniversitesi’nden “Profesör” ünvanını almıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliği ve Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Sekreterliği, XXII.Dönem Kayseri Milletvekilliği, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı ile Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyeliği yaptı.

Milletvekilliğine geçen ve bir dönem milletvekilliği yapan Baştürk 19 Haziran 2009 da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine ikinci kez atandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başkanı Kadir Topbaş’tan sonra en yetkili 2’nci ismi olan Genel Sekreter Adem Baştürk 20 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla koltuğunu İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’ya devretti.

Adem Baştürk evli ve 4 çocuk babasıdır.

title