Haberler

Abdullah Erdem Cantimur Biyografisi

Abdullah Erdem Cantimur
Doğum YeriKütahya / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1961

Abdullah Erdem Cantimur Kimdir ?

Abdullah Erdem Cantimur, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Kütahya İdari Bilimler Yüksek Okulu'nda başarıyla tamamlamış ve ardından işletme ana bilim dalında yüksek lisans derecesi almıştır. Profesyonel kariyerine Serbest Mali Müşavir olarak adım atan Cantimur, yeminli mali müşavirlik ve bağımsız denetçilik alanlarında deneyim kazanmıştır. Ayrıca, eğitim ve öğretim kurumlarında Basic Programlama Dili ve Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamaları dersleri vermiştir. Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksek Okulu'nda Gelir ve Harcama Üzerinden Alınan Vergiler, Mali Tablolar ve Analizi ile Muhasebe derslerinde öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. Ayrıca, vergi ve sosyal güvenlik konularında çeşitli gazetelerde yazılar kaleme almıştır.

2001 yılında AK Parti'nin Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen Cantimur, AK Parti'den 22. Dönem Kütahya Milletvekili olarak görev yapmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi İşletmeleri Komisyonu Sözcüsü olarak da önemli bir rol üstlenmiştir. Kamu İktisadi İşletmeleri Komisyonu'nda Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı, Yurtkur, İşkur, İşsizlik Sigortası Fonu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu, Milli Piyango İdaresi gibi birçok kritik konuda alt komisyon başkanlığı yapmıştır. Ayrıca, T.C. Ziraat Bankası ve T.C. Halkbankası'nda Başkan Vekilliği gibi önemli görevleri üstlenmiş, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şube Başkanlığı gibi pozisyonlarda da bulunmuştur.

2012-2015 yılları arasında 61. ve 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri'nde Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Cantimur, 21.06.2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Ayrıca, 02.08.2023 tarihinde Türkiye Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir.

title