Haberler

7. Cumhurbaşkanı Evren'in Cenaze Töreni

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze töreninde helallik alınırken, "haklarını helal etmediklerini" belirten 2'si kadın 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze töreninde helallik alınırken, "haklarını helal etmediklerini" belirten 2'si kadın 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kenan Evren için öğle vakti Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, imamın helallik aldığı sırada arka taraftan 2'si kadın, 4 kişi, "Hakkımızı helal etmiyoruz, haram olsun" diye bağırdı. Olaya müdahale eden güvenlik güçleri, bu kişileri gözaltına aldı.

Söz konusu kişilerden, adının Lamia Durak olduğu belirtilen kadın, güvenlik güçlerince alandan uzaklaştırıldığı sırada yere düştü. Elinde çizikler oluştuğu görülen Durak, gözaltı aracına götürülürken, basın mensuplarının da görüntü alması engellendi. Basın mensupları ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Durak, kızı ile gözaltına alındıklarını, "12 Eylül mağduru" olduklarını iddia ederek, eşi Yılma Durak'ın 12 Eylül döneminde işkence gördüğünü ve başta Kenan Evren olmak üzere tüm sorumlulara haklarını helal etmediklerini kaydetti.

Öte yandan, Evren'in naaşı taşınırken, "işkence mağduru" olduğunu öne süren bir kişi ile törene katılanlar arasında da tartışma çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Lamia Durak Kenan Evren Akseki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

Hakkını helal etmemesi gayet normal. Ancak helal etmedi diye göz altına alınması yakışmadı. İleri de AKP li yöneticiler için helallik istenince sanırım milletin U i haram olsun diyecek. O ZAMAN HERKESİ GÖZALTINA MI ALACAKSINIZ.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title